Güvenilirliğin Markası Volvo Elektrikli Araç Konusunda İddialı
23/11/2016, 00:00
Güvenilirliğin Markası Volvo Elektrikli Araç Konusunda İddialı

İsveç'in sağlamlığı ve güvenilirliği ile ünlü araç markası Volvo, elektrikli otomobil dünyasında da büyük ses getirecek bir giriş yapmayı planlıyor. Geleceğin vazgeçilmez teknolojileri arasında yer alması beklenen elektrikli otomobillerden Volvo’da büyük bir pay elde etmeyi hedefliyor.

Volvo, Elektrikli Araçların Güvenli Olmasını İstiyor

Volvo Car Group, bir elektrikli aracın herhangi bir yeni Volvo otomobil kadar güvenilir olması gerektiğini savunuyor. Yeni Volvo V60 Plug-in Hybird, şimdiye kadar bir plugin hibrid için verilen en yüksek puanı elde etti. 64 km/s hızla önden çarpışmayı da içeren yeni testte kazanılan beş yıldız, V60 Plug-in Hybrid’in standart V60 ile aynı güvenlik seviyesine sahip olduğunu gösteriyor.

Markanın en bilinen, tasarımıyla ve teknolojik özellikleriyle ön plana çıkan modeli V60’ın karoseri üzerinde geliştirilen dizel-hibrid modelin emisyon değerinin kilometre başına 49 gram olacağı açıklanırken, otomobil tamamen elektrikle 50 kilometreye kadar yol alabilecek.

Standart bir prizden 5 saatte tamamen şarj olabilen hibrid otomobilin, içten yanmalı turbo dizel motoru ise Volvo severlerin yakından tanıdığı D5 etiketli versiyonu. 215 beygir gücündeki bu motorun maksimum tork değeri ise 440 NM. 6 ileri otomatik şanzımanla kontrol edilen bu güçlü motor V60 dizel-hibridin ön tekerleklerini hareket ettiriyor. Arka tekerleklere ise 70 beygir gücündeki bir elektrikli motor hareket veriyor. Otomobilin sahip olduğu lityum-iyon bataryaların 12kWh enerjisine sahip olduğu belirtiliyor.

Volvo V60’ın Benzersiz Güvenlik Yaklaşımı

Volvo Car Corporation’ın Güvenlik Stratejisi ve İhtiyaçlarından Sorumlu Kıdemli Müdürü Jan Ivarsson, “Biz tüm ürünlerimiz için aynı yüksek standartları uyguluyoruz. Euro NCAP skoru, marifetli V60 Plug-in Hybrid’in standart otomobille aynı üstün güvenlik seviyesine sahip olduğunun ispatı” diyor.

Pil takımının entegrasyonu ve pillerin yarattığı ilave ağırlık, V60 Plug-in Hybrid’in geliştirilmesi esnasında benzersiz bir güvenlik yaklaşımı sağladı. Yüksek bir güvenlik seviyesi sağlamaya yardımcı olacak kontrollü bir deformasyona imkan tanımak için ana yapı değiştirilip, güçlendirildi. V60 Plug-in Hybrid’in içindeki pil takımı kapsül halinde bagaj zemininin altına yerleştirildi.

V60 Plug-in Hybrid sürücülerinin, otomobilin üç farklı sürüş modunu kullanırken sürüşlerinden hiçbir taviz vermeleri gerekmiyor: Pure, Hybrid ve Power. Hybrid modunda (NEDC sürüş döngüsü) yakıt tüketimi sadece 1.8 lt/100 km (48 g/km CO2). Ayrıca sürücü, sıfır egzoz emisyonuyla, elektrik enerjisini kullanarak 50 kilometreye kadar ulaşan bir menzile sahip olabiliyor. İstenildiği takdirde 215+70 beygir gücü, 440+200 Nm tork ve 0-100 km/s’ye 6.1 saniyede hızlanma sağlayan bir performans otomobili yaratmak için dizel motorla elektrikli motorun ortak kapasitesini açığa çıkarabiliyor.

Yeni blog yazılarımızdan, Rentiva.com avantaj ve fırsatlarından haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

https://www.facebook.com/rentivacom/

https://www.instagram.com/rentivacom

2016'nın En iyi Elektrikli Otomobilleri
2016'nın En iyi Elektrikli Otomobilleri