Türkiye’de 2015 Yılı Sıfır Otomobil Satışlarına Genel Bakış
20/12/2016, 00:00
Türkiye’de 2015 Yılı Sıfır Otomobil Satışlarına Genel Bakış

Ekim sonu itibarı ile 2015 yılında Türkiye’de satılan sıfır km araç sayısı 727.243

2015 yılı sıfır otomobil satışları 2014 yılına göre %35 civarında artmış durumda. Ancak en çok sıfır aracın satıldığı yılın son çeyreğinde, araç satışlarında fazla bir artış gerçekleşmedi. Ekim ayında satılan araç sayısı, Eylül ayından yalnızca 230 adet daha fazla.

Renault İki Modeliyle Birinci Sırada 

Ekim ayında en çok satılan araç Symbol ve Fluence modelleri ile Renault olurken ikinci sırayı Vokswagen alıyor. Emisyon krizinden sonra bazı modellerini Türkiye’de piyasadan çeken Volkswagen, satışlarında düşüş yaşasa da Passat modeliyle en çok satılan ikinci otomobil markası olarak karşımıza çıkıyor. Bu iki markayı ise Ekim ayında satışlarını arttıran Ford ve Toyota takip ediyor.

Ekim ayında ikinci el araç piyasasında en çok aranan araç sürpriz bir şekilde Honda Civic oldu.

Honda’yı takip eden araçlar ise Tofaş Şahin, Ford Focus, Bmw 3 serisi ve Toyota Corolla oldu. İkinci el piyasasında en fazla satışa sunulan araç ise tüm yıl boyunca olduğu gibi Ekim ayında da Opel Astra oldu. Opel’i takip eden araçlar ise Renault, Volkswagen, Opel ve Fiat.

Citroen Yükselişte

İkinci el hafif ticari araç satışlarına baktığımızda ise Citroen’in Berlingo modelinin yükselişe geçerek en çok aranan model olduğunu görüyoruz. Berlingo’yu takip eden araçlar ise, Fiat Doblo, Renault Kangoo ve Mercedes Vito olarak karşımıza çıkıyor.

Sıfır araç satışları fazla parlak olmasa da, 2015 yılında süregelen ekonomik dengesizliklere rağmen ikinci el araç piyasasında fiyatlar hala makul seviyelerde seyrediyor.

Kış Lastiği Hakkında Mutlaka Bilinmesi Gerekenler
Araba Kiralayarak Yapabilecekleriniz Nelerdir?
Kış Lastiği Hakkında Mutlaka Bilinmesi Gerekenler
Araba Kiralayarak Yapabilecekleriniz Nelerdir?