Tek Kişilik Elektrikli Araç: Twizy
20/12/2016, 00:00
Tek Kişilik Elektrikli Araç: Twizy

Tek kişilik elektrikli araç modellerinin öncülerinden olan Renault Twizy, kolay kullanımı ile de dikkatleri üstüne çekiyor. Üstelik fiyatı da son derece uygun!

Trafik ve park yeri konusu araç sahiplerinin en büyük kabuslarından biri olmuş durumda. Araç boyutlarının küçültülmesi fosil yakıtlı araçlarda da görmeye alıştığımız bir uygulama iken çevre dostu elektrikli otomobillerde benzer yöntemi tercih etmeye başladı. Tek kişilik elektrikli otomobiller, gençleri ve çalışanları hedefliyor. Tek kişilik elektrikli araçlarda ise en çok dikkat çeken marka Renault oluyor.

Tek Dolum ile 100 Km Menzil

Twizy’de dolu batarya ile 100 km menzil yapabiliyorsunuz. Ancak kullanıma göre menzilde kısalmalar olabiliyor. Trafikte kaldığınızda ise frene bastığınızda deşarj olma özelliğine sahip. Bu şartlar çerçevesinde değerlendirildiğinde 2.5 TL’ye 100 km gidebileceğinizi söyleyebiliriz.

Gösterge ekranından kalan menzili görebiliyorsunuz

Otomatik gösterge ekranı sayesinde ekranda kalan menzilinizi görüntüleyebiliyorsunuz. Ekranda aynı zamanda bir de aracın sürüşe hazır olduğunu gösteren “GO” uyarısı bulunuyor. Araç hiç ses çıkarmadığında sürüşe hazır olduğunu kolaylıkla anlayabiliyorsunuz. Ayrıca direksiyonun iki yanında biri kilitli olmak üzere torpido gözleri de bulunuyor.

Özel tasarımı sayesinde bir motosiklet kadar yer kaplıyor

Twizy sürücü koltuğunun arkasında bir kişilik daha oturma yerine sahip, bagajı ise oturma yerinin hemen altında. Araç motosikletin girebileceği en ufak alanlara dahi girebilecek boyutlarda tasarlandığından park konusunda da yaşanabilecek sorunları ortadan kaldırıyor.

Aracını tasarlama imkanı sunuyor

Twizy ; Urban’ (baz versiyonlarında bile, güvenlik ve maksimum konfor), ‘Color’ (görüntü ve renk olarak özel) ve ‘Technic’ (şık siyah beyaz jant, alaşım tekerlekler ve metalik boya standart olarak bulunuyor) olmak üzere üç ekipman seviyesinde sunuluyor.  Araç aynı zamanda satın alacak kişi tarafından da kişisel zevklerine göre dizayn edilebiliyor.

Kolay şarj etme imkanı

Twizy sahibi iseniz aracınızı evinizde bir uzatma kablosu aracılığı ile kolaylıkla şarj edebilirsiniz. Ek olarak ön panelde bulunan iki torpido gözünde (3.5 ve 5 litre, ikincisi kilitlenebilir) 12V güç kaynağı da mevcut. 6.1kWh lityum -iyon batarya ve fren/hız düşürme kazanım sistemi sayesinde kullanıcı, ekonomik sürüş ilkelerini gözeterek 80 km’lik menzile ulaşabilen araç 3 saatten daha kısa bir sürede şarjını tamamlayabiliyor.

Yeni blog yazılarımızdan, Rentiva.com avantaj ve fırsatlarından haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

https://www.facebook.com/rentivacom/

https://www.instagram.com/rentivacom

Kış Lastiği Hakkında Mutlaka Bilinmesi Gerekenler
Araba Kiralayarak Yapabilecekleriniz Nelerdir?
Kış Lastiği Hakkında Mutlaka Bilinmesi Gerekenler
Araba Kiralayarak Yapabilecekleriniz Nelerdir?