Skoda'nın İlk Elektrikli Aracı 2020'de Geliyor!
26/04/2017, 00:00
Skoda'nın İlk Elektrikli Aracı 2020'de Geliyor!

Skoda elektrikli araç sektöründe kendine yer açtı ve 2020'de piyasaya sürmeyi planladığı konsept aracı ile ilgili ilk görüntüler ortaya çıktı, firmanın hedefi ise 2025'e kadar dört farklı elektrikli otomobil modelini kullanıcılarına sunmak.

Skoda 1990'lı yılların başında Volkswagen himayesine girdiğinden beri daha çok ekonomik modeller üreten bir marka iken bu duruşunu değiştirdi. Şanghay Otomobil Fuarı'nda tanıttığı aracı VisionE Konsept ise markanın yükselişinin en önemli göstergelerinden biri diyebiliriz.

Tamamen Elektrikli Motor

Skoda, VisionE konsept aracı ile ilk geleneksel motora sahip olmayan aracını tanıtmış oldu. Auto Express ile konuşan Skoda'nın teknik geliştirme kurulu üyesi Christian Strube, şu an Çin'de sergilenen şov otomobilinin, markanın sunacağı ilk elektrikli üretim modeli olmayacağını belirtti.

VisionE, markanın yeni segmente girişinin yanı sıra elektrikli araç sektöründeki yerini de gösteriyor. Tamamen elektrikli motordan oluşan araç 225 kW güç üretebilme kapasitesinde, bu gücü ile 2.0 TSI motorundan 280 bg alan dört tekerlekten çekişli model olan Superb'i geride bırakmayı başarıyor. VisionE ile ilgili 0-100 km/s süresi henüz açıklanmadı ancak firma yetkililerinden gelen açıklamada aracın maksimum hızının 180 km/s olarak açıklandı. Lityum iyon batarya paketinin sunduğu erişim mesafesi ise 500 km.

Seviye 3 otonom sürüş kapasitesine sahip olan VisionE, sıkışık trafikte ve otobanlarda da kendi kendini sürebilme özelliğine sahip. Araçta B sütununun olmaması Coupe-SUV modelinde giriş çıkışın kolay olacağının işareti olarak görülüyor. Bu özelliğine ek olarak kapılar açıldığında dışa doğru dönen koltuk tasarımı ise ek bir özellik olarak sunuldu. Elektronik yapıdaki koltuklar kapandığında ise orjinal pozisyonlarına geri dönüyor.

Dört Koltuklu ve Minimal Bir Tasarım

Yeni VisionE dört koltuklu ve minimal bir kabin yapısına sahip. Düğmelerin yerine yolculuk eden herkesin önünde yer alan ekranlar yerleştirilmiş durumda. Merkezi konsolda yer alan beşinci ekran ise bilgi eğlence sistemini kontrol ediyor. Kapı panellerinde endüktif şarj imkânı sunan telefon cepleri bulunuyor. Ön koltukların tamamen yatırılabildiği araç aynı zamanda tamamen otonom sürüş yapısında olacak. Araç ile ilgili fiyat açıklaması ise yetkililer tarafından henüz yapılmadı.

Toyota Hibrit Aracı İle 2017 İstanbul Autoshow'un İlgi Odağı Oldu
Aracınıza Bahar Bakımı Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Toyota Hibrit Aracı İle 2017 İstanbul Autoshow'un İlgi Odağı Oldu
Aracınıza Bahar Bakımı Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz?