Rentiva ile Sonbahar Kaçamağı: "Bolu Yedigöller"
14/10/2019, 08:51
Rentiva ile Sonbahar Kaçamağı: "Bolu Yedigöller"

Bolu ili sınırları içerisinde olan Yedigöller, eşsiz doğasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. 1965 yılında koruma altına alınan bölge özellikle sonbahar aylarında kartpostalları andıran görüntüler ortaya çıkıyor. Yerli yabancı fotoğrafçılar, kamp tutkunları, doğa severler için muhteşem bir güzellik olan Bolu Yedigöller 7 farklı gölden oluşuyor. Bu göller Sazlıgöl, İncegöl, Küçükgöl, Deringöl, Büyükgöl, Kurugöl ve Seringöl’dür.

Bölgede ve gölün çevresinde kayın, meşe, gürgen, kızılağaç, dişbudak, karaağaç, ıhlamur gibi geniş yapraklı ağaçların yanı sıra karaçam, sarıçam, göknar gibi iğne yapraklı ağaçlar yer alıyor. Yedigöller Türkiye’de hatta dünyada en geniş floraya sahip ormanlardan biri olarak nitelendirilebilir.

Sizler de hazır sonbahar aylarında yer alıyorken Rentiva ile sahibinden araç kiralayabilir, sevdiklerinizle ve ailenizle güzel bir haftasonu geçirmek için Bolu Yedigöller’e gidebilirsiniz.

                                    Rentiva ile araç kiralamak için sitemizi inceleyebilirsiniz.


Bolu Yedigöller’de Ne Yapılabilir?

Yedigöller’e geldiniz ve ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Önemi yok, gözlerinizi kapatın ve kendinizi doğaya bırakın. Doğanın verdiği muhteşemlik ve huzur karşısında her şey kendiliğinden ilerleyecektir. Siz öneride bulunun ve biz de buna göre ilerleyelim diyenler içinse aşağıda birkaç farklı öneri verebiliriz.

  • Farklı renkler, ağaçlar arasında doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

  • Çadır kurabilir ya da karavanla doğada konaklayabilirsiniz.

  • Göllerin çevresinde yer alan bungalov evlerde konaklayabilir ve sabah kuş sesleriyle uyanabilirsiniz.

  • Yedigöller’in farklı renklere, desenlere büründüğü sonbahar ve ilkbahar aylarında muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz.

  • Göllerin çevresinde yer alan Manzara Seyir Terası’ndan gölleri kuşbakışı izleyebilirsiniz.

  • Bölgede yetişen birbirinden ilginç mantarları inceleyebilir ve hatta Bolu Yedigöller çevresinde yer alan çay evlerinde tadına bakma fırsatı bulabilirsiniz.

Yedigöller’e özellikle sonbahar ve ilkbahar aylarında giderek doğanın muhteşem güzelliğini yakından hissedebilir, keyifli anlar geçirebilirsiniz.

Bolu Yedigöller’e Nasıl Gidilir?

İstanbul ile Yedigöller arası mesafe yaklaşık 310 kilometredir. Ortalama olarak 4 saatlik bir yolculuk ile buraya ulaşabilirsiniz. Güzergah olarak ise aşağıdaki 2 farklı yolu takip ederek Yedigöller’e ulaşabilirsiniz.

  • İstanbul’dan yola çıkanlar TEM otoyolu üzerinden Bolu yol ayrımına kadar devam etmeliler. 

  • Ardından Bolu-Yeniçağa sapağına girerek, Mengen üzerinden Yedigöller’e ulaşabilirler. (Yol biraz bozuk)

  • İkinci alternatif ise Bolu merkeze ulaşıp, Yedigöller tabelasını takip ederek buraya ulaşmak olacaktır. Bu yol asfaltlıdır, bu nedenle rahat bir ulaşım için bu yolu tercih edebilirsiniz.

Yeni blog yazılarımızdan, Rentiva.com avantaj ve fırsatlarından haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

https://www.facebook.com/rentivacom/

https://www.instagram.com/rentivacom/

En Uygun Kiralık Araç Seçenekleri Rentiva'da!
Rentiva ile Hafta Sonu Kaçamağı: "Ballıkayalar Tabiat Parkı"
En Uygun Kiralık Araç Seçenekleri Rentiva'da!
Rentiva ile Hafta Sonu Kaçamağı: "Ballıkayalar Tabiat Parkı"