Rentiva'da Gelirinizi Artırabilmeniz İçin 5 İpucu
29/11/2019, 12:47
Rentiva'da Gelirinizi Artırabilmeniz İçin 5 İpucu

Bir araç paylaşım platformu olan Rentiva, aracınızı kiraya vererek gelir elde etmenizi sağlıyor. Aracınızın marka, model, segment gibi özelliklerinize göre gelir düzeyiniz değişiklik gösteriyor. Tabi bunun yanında yazdığınız açıklamalar, vermiş olduğunuz ekstra hizmetler gelir düzeyinizi değiştirebiliyor. Ayrıca daha önceki kiralamalardan elde ettiğiniz geri dönüşler de sonraki kiralamalarınız için size avantaj sağlayacaktır.

Şimdi sizlere Rentiva’da gelirinizi artırabilmeniz için 5 ipucu vereceğiz. Rentiva ekibinden, aracınızla daha fazla para kazanmanıza yardımcı olabilecek bazı ipuçları..

Geri Dönüşlere Dikkat - Yorum İsteyin


İnternet üzerinden herhangi bir ürün alırken, kiralarken tüketiciler genel olarak ürün özelliklerine ve ürün yorumlarına bakar. Aynı durum araç kiralamada da geçerlidir. Araç kiralamak isteyen kişiler Rentiva üzerinden beğenilen aracın geçmiş yorumlarına bakarak karar verebilir. Bu nedenle kiracıyla iletişim ve aynı zamanda kira sonrası geri dönüşler büyük önem taşır. Kira süresi sona erdikten sonra kiracıdan rica ederek geri dönüş yapmaları sağlanabilir. Bu sonraki kiralamalarda size artı puan sağlar.

İstatistiklere göre geri dönüşlerde 5 yıldız almış araçlar, 4 yıldızlı araçlara göre %20 daha fazla kiralama talebi alıyor. Peki iyi geri dönüş almanız için ne yapmanız gerekiyor?

5 Yıldızlı Geri Dönüş Almak İçin Öneriler

Bunun için kiracılara küçük jestler yapabilirsiniz. Kiracınızla iletişim kurarken daha yakın yaklaşabilir, ilgili davranabilirsiniz. Ayrıca aracınıza bölgenizde yer alan yerlere ilişkin seyahat rehberleri koyabilir, temiz bir araç teslim edebilirsiniz. Bunlar daima iyi birer geri dönüş olarak yansır.

Hızlı Cevap Verin


Aracınıza gelen talep sonrası müşteriye ne kadar hızlı cevap verirseniz alacağınız geri dönüşler o kadar iyi olacaktır. Vereceğiniz her geç cevap insanları olumsuz etkileyecektir. Çünkü müşteriler araçları incelerken araç sahibinin yanıt süresini görebilir. Yanıt sürenizi iyileştirmek doğrudan etki yaratacaktır. 

İstatistiklere göre yanıt süresi %90’ın üzerinde olacak kullanıcılar, yanıt süresi %60 olan kullanıcılara göre daha fazla gelir elde ediyor. Yanıtınız hayır bile olsa her zaman talepleri yanıtlamaya özen gösterin.

Yüksek Kaliteli Fotoğraflar Yayınlayın


Aracınızı paylaşmaya karar verdikten sonra yapmanız gereken ilk şey kaliteli fotoğraf çekmek olmalı. İlk etapta telefonla hızlıca birkaç fotoğraf ideal gibi görünse de bu çoğu zaman olumsuz geri dönüşe sebep olabilir. Bu yüzden arabayı tüm açılardan her noktası görünecek bir şekilde fotoğraflamak ve sisteme eklemek önemlidir.

Yine istatistiklere göre kaliteli fotoğraflara sahip araçlar, diğer araçlara göre %60 daha fazla kiralama talebi alıyor.

Nasıl Fotoğraf Çekmeliyim?

  • Öncelikle aracınızı temizleyin.

  • Aracın fotoğraflarını güzel bir yerde çekmelisiniz. Yeşillik alan, deniz kenarı gibi yerlerde boş bir alanda tüm açılardan (sağ, sol, ön, arka) fotoğrafları çekin.

  • Aracınızın içini ön bölüm, arka bölüm, koltuklar olmak üzere fotoğraflayın.

Ücretsiz Teslim Teklifi


Rentiva’da randevu başlangıcı kiracının, araç sahibi ile anlaşmasından sonra buluşma noktasına gelmesi ve aracı teslim alması ile başlıyor. Ancak aracı, kiracıya ücretsiz bir şekilde istediği noktaya teslim edeceğini belirtmeniz avantaj sağlayacaktır.

İstatistiklere göre ücretsiz teslimat seçeneği sunan kişilerin, araçları %60 daha fazla rezervasyon alıyor.

Aracınızın Hızlı Rezerve Edilmesine İzin Verin


Kiracılar, kiralamak istedikleri araçları anlık olarak rezerve etmeyi ister. Bu nedenle aracınızın rezervasyon sürecini hızlı bir şekilde onaylamanız veya cevap vermeniz, arama sonuçlarında üst sıralarda çıkmanıza yardımcı olabilir ve gelirinizi artırmanızı sağlayabilir.

Yeni blog yazılarımızdan, Rentiva.com avantaj ve fırsatlarından haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

https://www.facebook.com/rentivacom/ 

https://www.instagram.com/rentivacom

Aracınızı Uzun Dönem Kiralama İçin Hazırlayın
Araç Açıklaması Nasıl Yazılmalıdır?
Aracınızı Uzun Dönem Kiralama İçin Hazırlayın
Araç Açıklaması Nasıl Yazılmalıdır?