Rentiva'da 2019 Yılında En Çok Kiralanan Araçlar ve Diğer Detaylar
17/01/2020, 07:17
Rentiva'da 2019 Yılında En Çok Kiralanan Araçlar ve Diğer Detaylar

Rentiva olarak tüm değerli müşterilerimiz ve takipçilerimizin yeni yılını kutluyoruz. 2019 yılında Garajyeri ile Arabalı markalarının Rentiva markası altında birleşmesiyle güçlü bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Bu süreçte yine en büyük destekçimiz siz değerli takipçilerimiz oldu. Herkese tekrar iyi seneler.

2020 yılına girdiğimiz şu günlerde ise geride bıraktığımız 2019 yılında en çok kiralanan araçlar hakkında birkaç bilgi paylaşmak istiyoruz. Rentiva olarak 2019 yılında en çok kiralanan araçlar nedir diye merak ettik ve inceledik. İşte ortaya çıkan sonuçlar.

Ortalama 3,5 Günlük Kiralama


Rentiva üzerinden 2019 yılında gerçekleştirilen talepler arasında yoğun olarak 2 günlük kiralamalar ağırlıkta. Kiracılar randevu taleplerini genellikle 2 gün üzerinden gerçekleştirilmiş. En çok ise 30 günlük yani aylık kiralamalar ön plana çıkıyor. Ortalamaya baktığımızda ise 3,5 günlük bir kiralama var.

En Çok Kiralanan Marka: Renault


2019 yılında Rentiva üzerinden yapılan araç kiralamalarında Renault markasının egemenliği ön plana çıkıyor. Farklı modelleriyle yıl içerisinde en çok kiralanan araç markası olmayı başaran Renault, birden fazla modeliyle listede kendine yer buldu. Markanın Fluence, Clio ve Symbol modelleri kiralamalarda ön plana çıkıyor.

En Çok Kiralanan Araç Modeli: Skoda Rapid


2019 yılında Rentiva’da yapılan kiralamalarda en çok Skoda Rapid araç modeli tercih edilmiş. Kiralık Skoda Rapid kiracılar tarafından en çok kiralanan araç modeli olmayı başarmış durumda.

Manuel Vitesin Hakimiyeti


Kiracılar, 2019 yılında yaptıkları kiralamalarda %74 oranında manuel vites araçları tercih ederken, %26 oranında otomatik vites araçları tercih etti.

Yakıt Türünde Lider Dizel


Rentiva’da benzin, dizel, LPG yakıt sistemine sahip araçlar bulunuyor. Yapılan kiralamalarda ise %77 oranında dizel araçların hakimiyeti var. %17 oranında benzin, %6 oranında LPG’li araçlar tercih edilmiş durumda.

25-34 Yaş Aralığı Araç Kiralamada Lider


Yapılan araç kiralamalarında kiracılar 19 ile 62 taban ve üst sınır yaşa sahip. En çok araç kiralayan yaş aralığı ise yüzde 51 ile 25-34 yaş aralığı.

Beyaz Renkli Araçlar Lider


Rentiva’da hemen her renkte araç bulunuyor ve kullanıcılar tarafından tercih ediliyor. Ancak araç kiralamalarında en çok beyaz araçların tercih edildiğini görüyoruz. Burada da %39’luk bir üstünlük söz konusu

Araç Kiralama Trendleri ve Öngörüler - Kazancınızı Koruyun
Rentiva.com Aralık Ayının En Çok Kiralanan Aracı: "Hyundai i20"
Araç Kiralama Trendleri ve Öngörüler - Kazancınızı Koruyun
Rentiva.com Aralık Ayının En Çok Kiralanan Aracı: "Hyundai i20"