Motordan Islık Sesi Gelmesinin Nedeni Ne Olabilir?
31/03/2017, 00:00
Motordan Islık Sesi Gelmesinin Nedeni Ne Olabilir?

Aracınızdan gelen sesler belli arızaların göstergesi olabilir. Bu nedenle bu seslerin anlamlarını ve nedenini bilmeniz oluşabilecek büyük hasarların ve masrafların önüne geçmenizi sağlayacaktır.

Sıkça sorulan sorulardan biri olan motordan gelen ıslık sesinin nedeni nedirMotordan gelen ıslık sesi ne gibi arızaların göstergesi olabilir? sizler için yanıtladık.

Motordan Islık Sesi Gelmesinin Nedeni Ne Olabilir?


Araç turbo aksama sahipse ve turbodan ıslık sesine gelmesi gibi bir sorun yaşıyorsanız, bu durum aracınızda sonradan oluşan bir arızanın göstergesidir. Öncelikle araç motorundan gelen ıslık sesinin rölantideyken mi yoksa yüksek devirde aracınızı kullanırken mi geldiğini tespit etmeniz gerekmektedir. Eğer araç motorundan gelen ıslık sesi rölantideyken geliyorsa muhtemelen sorun motor ile alakalı değildir. Ancak triger gergi bilyesi, klima pompası veya şarj dinamosu bilyesi vb. bilye bulunan aksamlarla alakalı bir sorun yaşıyor olabilirsiniz. 

Aracınız yüksek devirdeyken ses geliyorsa bu turbo aksamında bir kaçak veya kopma olduğunun göstergesi olabilir. Bu gibi bir durumda aracınızı mümkün olduğunca çabuk yetkili servise götürmeniz gerekmektedir. 

Motordan Vuruntu Sesi Gelmesinin Nedeni Ne Olabilir?

Araç motorundan gelen vuruntu sesi, motor aksamında ciddi bir sorun olduğunu gösterir. Eğer aracınız yüksek devirdeyken vuruntu sesi duyuyorsanız bu normaldir ancak düşük devirde vuruntu sesi geliyorsa aracınızı mümkün olduğunca kısa sürede yetkili servise götürmeniz gerekmektedir. 

Araçtan gelen diğer seslerin nedenleri ise şu şekildedir;

  • Aracınızın hızını arttırken tokat sesi geliyorsa, bu durum lastiklerinizde bir sorun olduğunu gösterir. Bu gibi bir durumda kenara çekerek sürüşü sonlandırmanız gerekmektedir, aksi halde tekerleğin dış kısmı ve iskeletin birbirinden ayrılması gibi bir sorunla karşılaşabilirsiniz. 
  • Araç motorundan uğultu sesi geliyorsa, bu klima ya da fan aksamının kullanılıyor olması ile ilgili olabileceği gibi ancak bu ses sonradan oluştuysa ve artış söz konusuysa diferansiyelde ve volanlarda arıza meydana gelmiş olabilir.

Yeni blog yazılarımızdan, Rentiva.com avantaj ve fırsatlarından haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

https://www.facebook.com/rentivacom/

https://www.instagram.com/rentivacom

Düz Vites Mi Otomatik Vites mi?
Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Düz Vites Mi Otomatik Vites mi?
Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar