Akü Bakımı Kışın Nasıl Yapılmalıdır?
12/12/2016, 00:00
Akü Bakımı Kışın Nasıl Yapılmalıdır?

Havalar gitgide soğurken araçlar için de kış bakımının önemi gittikçe artıyor. Soğuk havalar zaman zaman akünün donmasına dahi neden olabiliyor. Yolda kalmamak ve güvenli bir yolculuk için akü bakımlarını ihmal etmememiz gerekiyor. Aksi halde aracın marş motoru, ateşleme sistemi, far, radyo gibi elektrik aracılığı ile çalışan fonksiyonlarının tümünün çalışması aksayabilir. Peki kışın akü bakımında nelere dikkat emeliyiz? Kışın akü bakımı nasıl yapılır?

Akü Bakımı İçin Ne Yapmalısınız? 


  • Kışa girerken havalar iyice soğumadan önce akünüzde dikkat etmeniz gerekenleri sizin için listeledik;
  • Eğer akünüzün kutup başlarında oksitlenme başlamışsa üzerine sıcak su dökerek ardından fırça yardımı ile bu oksitlenmeleri temizleyin. Bu işlemi gerçekleştirirken, aracın stop halinde olduğundan emin olun ve akünün kablolarını sökmeyin. Eğer aracınızın akü başlarında sigorta grubu mevcut ise bu parçalara zarar vermemeye özen gösterin. Bu işlem esnasında oksit çözücü vb. maddeleri kesinlikle kullanmayın bu tarz maddeler aracınıza zarar verebilir. 
  • Akünün kutup başlarını ve akü kapağını anti statik biz bezle temizleyin, bu işlem kutup başlarında kalan kalıntıların gereksiz elektrik boşaltımı yapmasının önüne geçer.
  • Akünüzün su seviyesini düzenli olarak kontrol edin ve mevcut su seviyesinin plaka seviyesinin altına düşmediğinden emin olun.
  • Eğer aracınızı 10 -15 gün gibi uzun bir süre ile kullanmayacaksanız, akü kutup başlarını sökün.
  • Akünüzün kısa devre yapmaması için aküyü her türlü metalden uzak tutun.
  • Aracınızın düzenli bakımlarını ihmal ettirmeyin ve kış bakımınızı mutlaka yaptırın. Gerekli durumlarda mutlaka yetkili bir servise müracat ederek destek alın. 

Bakımları İhmal Etmeyiniz

Aracınızın bakımlarını ihmal etmediğiniz taktirde bir sorun yaşamazsınız. Bu durumda akünüzün durumunu da kontrol altında tutmuş olursunuz.

Yerli Yapım Elektrikli Otobüs E-Karat 2017'de Yollarda Olacak
Araba Kiralayarak Ege Turu
Yerli Yapım Elektrikli Otobüs E-Karat 2017'de Yollarda Olacak
Araba Kiralayarak Ege Turu