Karantina Günleri İçin En İyi Araba Şovları ve Filmleri
25/04/2020, 11:45
Karantina Günleri İçin En İyi Araba Şovları ve Filmleri

Karantina günleri ilerledikçe kendinize meşguliyet yaratmanız biraz zorlaşabilir. Rentiva olarak siz araba tutkunları için bu zorlu süreçte hem evde kalmanız hem de bu tutkunuzu bir adım ileriye taşımak için en iyi araba şovları ve filmleri listesi oluşturduk. Daha önce duymadığınız ama izlemeniz gereken şovlar (yaşanmış hikayeler), film ve belgeseller bu listede. Bu listeye mutlaka göz atın. #EvdeKal

Şovlar ve Seriler

Bu listede Netflix, Youtube gibi platformlarda yayınlanan programlar yer almaktadır.

Michael Fassbender: Road to Le Mans

24 saat süren ünlü Le Mans yarışının büyüsüne kapılmaya hazır olun. Ünlü oyuncu Michael Fassbender, Porsche GT3 ile tüm yarışların babası sayılan Le Mans’ı evinize kadar getiriyor. 

Porsche tarafından yarış deneyimi mottosuyla hazırlanan bu seride adrenalin dolu dakikalar geçireceğiniz kesin.

 

Formula 1: Drive to Survive

Son iki Formula 1 sezonunu ele alan Netflix serisi Formula 1: Drive to Survive, F1’in yarış takvimi ilerlerken arka planda yaşanan sürücü-ekip ilişkisini ele alıyor.

Dünyanın en iyi yarış serisi olan Formula 1’in büyüleyici dünyasına kapılmak istiyorsanız, bu seriyi izlemelisiniz.


The Gymkhana Files

Ünlü rallici Ken Block’un efsanevi Gymkhana serisini en uç noktalarıyla, hayal sınırlarınızı zorlayarak ekrana getiren The Gymkhana Files, Amazon Prime tarafından sekiz bölümlü bir seriyle karşımıza geliyor.


https://www.amazon.com/The-Gymkhana-Files-Season-1/dp/B07J47YXD6

Comedians in Cars Getting Coffee

Jerry Seinfeld’in harikalar yarattığı, gülmekten yerinizde duramayacağınız, araba sohbetlerinin yer aldığı Comedians in Cars Getting Coffee, 11 sezon 84 bölümlük arşiviyle Netflix’te. Seinfeld, bir yanda kahve muhabbeti yaparken, diğer taraftan da efsanevi araçları evlerimize getiriyor.


Grand Prix Driver

Netflix’in Formula 1 yapımına benzeyen Grand Prix Driver, Amazon Prime tarafından Formula 1 dünyasına ulaşmamızı sağlıyor. McLaren takımına özel izinle girerek Formula 1’in 2017 sezonunu yakından izlememizi sağlıyor. Bu seriyle yarış öncesi, sırası ve sonrasında tüm bir ekibin yaşadıklarını görebileceğiz.


https://www.amazon.com/GRAND-PRIX-Driver-Season-1/dp/B078WFL2TW

Filmler ve Belgeseller

Listede daha önce izlemiş olabileceğiniz film ve belgeseller olabilir. Ancak tekrar izlemeye değeceğinden emin olabilirsiniz.

Drive - 2011

2011 yapımı Drive filminde Ryan Gosling, bir suçluyu ve sürücüyü canlandırıyor. Geceleri soyguncu, kalan vakitlerinde de usta bir sürücü olan Gosling, yaptığı seçimlerle tehlikeye giriyor. Filmi Netflix’ten izleyebilirsiniz.


Shelby American: The Life of Carroll Shelby

Efsanevi yarışçı Carroll Shelby hakkında harika bir belgesel. Bol fotoğraf ve detaylı arşiv görüntüleriyle harika bir belgesel. Bu belgesel Shelby’nin Ford ile Le Mans yarışlarına ve girişimci olarak istismarlara kadar hayatının hikayesini anlatıyor.


APEX: The Story of The Hypercar

2016 yılında çekilen bu muhteşem belgeselde, dünyanın en hızlı ve en pahalı araçlarına bakıyoruz. APEX, en gelişmiş otomobillerin arkasında tutkuyu ve bilimi araştırıyor. Hızlı otomobillerden hoşlanıyorsanız, bu belgeseli mutlaka izlemelisiniz.


Ford v Ferrari

Asfaltın Kralları ya da orijinal adıyla Ford v Ferrari, 1966 yılında düzenlenen Le Mans 24 Saat Yarışı’nın gerçek hikayesini ele alıyor. Henry Ford II ve Lee Iacocca ikilisi, Ferrari ile baş edebilmek için bir Amerikalı mühendisten yardım ister. Efsanevi pilot Carroll Shelby ekibin başındadır. Pilot olarak ise yanında Ken Miles vardır. Bakalım ikili bekleneni verebilecek mi?

Filmin başrollerinde Matt Damon ve Christian Bale yer alıyor.



Koronavirüse Karşı Aracınızı Dezenfekte Edin
Hiç Üretim Görmeyen Konsept Otomobiller
Koronavirüse Karşı Aracınızı Dezenfekte Edin
Hiç Üretim Görmeyen Konsept Otomobiller