İzmir'de Aracımı Kiraya Vermek İstiyorum
13/04/2017, 00:00
İzmir'de Aracımı Kiraya Vermek İstiyorum

Aracımı kiraya vermek istiyorum, araç masraflarını azaltmak ve ek gelir kazanmak gibi düşüncelerin varsa doğru yerdesin. Türkiye'nin ilk kişiden kişiye araç kiralama platformu olan Rentiva ile kullanmadığın zamanlarda aracını kiraya vererek ek gelir elde edebilirsin. Böylelikle sen kazanmanın keyfini sürerken araç ihtiyacı olan kişiler de kendilerine en uygun aracı kolayca kiralayabilirler. Bu bağlamda İzmir'de aracımı kiraya vermek istiyorum diyorsan, hemen Rentiva'ya üye ol ve kazanmaya başla.

Aracını kullanmadığın zamanlarda, kapının önünde bekletmektense, kiraya vererek ayda 1.500 TL'ye kadar ek gelir elde edebilirsin. Orta segmentte bir aracınız varsa bir yıl içerisinde ortalama olarak 1,5 ay kiraya vermeniz yıllık vergi, bakım vb. masrafları çıkarmanızı sağlayacaktır. Bu fırsatlardan yararlanmak için bizi tercih edebilirsiniz.

İzmir'de aracını kiralamak isteyenler Rentiva'da

"İzmir'de aracımı kiraya vermek istiyorum ancak güvenli bir yer bulamıyorum","Aracımı tamamen rent a car'a teslim etmek istemiyorum", "Arabam günün çoğunda kapının önünde yatıyor" diyorsanız, Rentiva artık İzmir'lilerin de yanında! İzmir için de aracını kiraya vermenin en kolay yolu artık Rentiva! Aracını kiraya verdiğinde elde edeceğin kazanç hakkında fikir sahibi olmak istersen;

Aracımı kiraya vermem için şartlar nelerdir?

Aracını kiraya vermen için gerekli şartlar şu şekilde; kiraya vermek istediğin araba kimin üzerine kayıtlıysa, o kişini TC kimlik numarasını, aracın ruhsat ve plaka bilgileri ile birlikte fotoğrafını sisteme girerek Rentiva'da aracını kiraya vermek için kaydedebilirsin. Aracını sisteme kaydetmek için gerekli şartlardan diğerleri ise; aracın 10 yaşının altında olması, ağır pert kaydının olmaması, zorunlu trafik sigortasının olması.

Aracını kiraya vereceğin fiyatı ise sen belirleyebilirsin, buradaki tek koşul belirlediğin fiyatın piyasa üst sınırını geçmemesi. Eğer aracın için belirlediğin kiralama bedeli çok yüksek ise bu konuda seninle araç departmanımız iletişime geçerek gerekli bilgilendirme ve düzenlemeyi yapacaktır. Rentiva, aracın için belirlenen kiralama bedeli üzerinden % 15 komisyon alır, bunun dışında herhangi bir ücret ödemen gerekmez.

Sen de aracını Rentiva'ya kaydederek kiralamaya başlayabilirsin!

Araç kiralama süreci nasıl işler?

Kiralama sürecinin işleyişi ise şöyle; kiracı tarafından sana gönderilen rezervasyon talebi, öncelikle operasyon ekibimizce kontrol edilir ve kiracının gerekli koşulları karşıladığından emin olunduktan sonra istek tarafınıza ulaştırılır. Sana gelen istek, tarafından onaylandıktan sonra, kiracı ödemeyi yapar, bunun sonrasında Rentiva tarafından kiracıya bir kod gönderilir. Kiracı aracı teslim alırken aracın dört bir yanının, yakıt ve km göstergesinin fotoğrafını çekerek kendisine gelen kodu sisteme girmen için sana verir.

Kiracı aracı getirmeden 2 saat önce ise rentiva.com 4 haneli yeni güvenlik kodunu bu sefer senin telefonuna mesaj olarak gönderir, sana gelen bu kodu kiracı sisteme girerek aracı sana teslim ettiğini kanıtlar, böylece kiralama sona erer.

Kiralamanın başlangıç ve bitiş saatleri arasında aracın sigorta güvencesindedir.

Araçlar sigortalanıyor mu?

Kiralama süresi boyunca araçların sigortalanabilmesi için tüm işlemlerin rentiva.com üzerinden yapılması gerekmektedir. Bu şekilde sistem üzerinden yaptığın her kiralamada aracın Ak Sigorta güvencesi ile koruma altına alınır. Kaza olması durumunda masrafın 1.000 TL'lik kısmı kiracıdan tahsil edilir, geri kalan tüm masraflar Ak Sigorta tarafından karşılanır.

Karşı tarafa hasar verilen durumlarda 100.000 TL'lik ihtiyari mali mesuliyet sigortası devreye girer, kiralama bedelinin rentiva.com üzerinden ödenmemesi durumunda aracın sigorta dışı kaldığını lütfen unutma.

Kiracıya nasıl güveneceğim?

Aracını kiraya verirken en çok kafana takılan soru muhtemelen "kiracıya nasıl güveneceğim?" olacaktır. Rentiva'dan araç kiralamak isteyen kişilerin ehliyet, kimlik, kredi kartı, telefon, facebook ve e-posta adreslerini alıyor, ehliyet ceza puanını sorgulayıp facebook profilini kontrol ediyor ve sadece kriterlerimize uyan kiracıları onaylıyoruz. Eğer verilen bilgilerden herhangi biri Rentiva kriterlerini karşılamıyorsa kiracının sisteme erişimi engelleniyor ve böylece kiracının isteği sana hiçbir şekilde ulaşmıyor.

Bunun yanı sıra aracını güvende tutmak için daha fazla önlem almak istersen takip cihazı talebinde bulunabilrsin. Böylelikle aracının nerde olduğunu her an bilebilir, acil durumlarda aracının motorunu uzaktan kilitleyebiliriz.

Trafik, park cezası ya da geçiş sistemlerinin kullanılması durumunda ne yapılır?

Trafik, park cezası ya da geçiş sistemlerinin kullanılması durumunda söz konusu tutarların sana ödenebilmesi için, aracın markası modeli ve yaşı ile kiracanın daha önce sistem üzerinden kiralama yapıp yapmadığı gibi bilgileri göz önünde bulundurarak, kiracını kiredi kartına 250TL bloke koyuyoruz ve bu ödemelerin provizyon bedelinden düşüleren sana ödenmesini sağlıyoruz.

Bir kaç ay sonra gelen cezaları Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinden sorguluyor ve sorumluluğun tespit edildiği hallerde cezayı kiracının kredi kartından tahsil ediyoruz.

Tüm soruların için bize dilediğin zaman çağrı merkezimizden ulaşabilirsin!

Yeni blog yazılarımızdan, Rentiva.com avantaj ve fırsatlarından haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

https://www.facebook.com/rentivacom/

https://www.instagram.com/rentivacom

Cenevre Fuarı'nda Yeni Araba Modelleri Tanıtıldı
Hem Suda Hem Karada Gidebilen Karavan
Cenevre Fuarı'nda Yeni Araba Modelleri Tanıtıldı
Hem Suda Hem Karada Gidebilen Karavan