İstanbul’da Görmeniz Gereken 10 Plaj
17/07/2019, 13:36
İstanbul’da Görmeniz Gereken 10 Plaj

İstanbul o kadar büyük bir coğrafyaya sahip ki yaz aylarında tatil için gidebileceğiniz çok güzel ve farklı onlarca plaj sizi bekliyor. Rentiva.com ile kiraladığınız araçla, İstanbul’un sahil şeridini gezmeye hazırsanız, her hafta sonu sizi deniz, kum ve güneşle buluşturacak İstanbul’un en iyi 10 plajını yazımızın devamında keşfedip yola çıkabilirsiniz. Güneş şimdiden içinizi ısıttı ve suyun serinliği sizi çekmeye başladıysa listeye başlıyoruz. 

Florya Güneş Plajı


Florya’da görmeniz gereken ve oldukça eski olan iki tane plaj vardır. Menekşe ve Güneş Plajları, Florya’nın en çok bilinen ve popüler plajlarıdır. Özellikle Florya Güneş Plajı, Atatürk’ün burada denize girerken çekildiği fotoğraf nedeniyle daha çok bilinir ve değer verilir. Plaj, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmektedir. 800 metre uzunluğa sahip olan Güneş Plajı, yaz aylarında büyük yoğunluğa sahiptir. 

Harita:

Suma Beach - Kilyos


Karadeniz'e kıyısı bulunan ve Kilyos Gümüşdere mevkiinde yer alan Suma Beach, 2015 yılından itibaren yüzde 100 müzik konseptiyle hizmet vermektedir. Altın sarısı kumuyla dikkat çeken plaj, 300 metre uzunluğa sahiptir. Alanda restaurant, güneşlenme terası, hamaklar, eğlence alanları bulunmaktadır.

Plajda duş alanları, wifi, ücretsiz otopark gibi seçeneklerde bulunmaktadır. Alan ücretli olması nedeniyle temiz olarak nitelendirilebilir.

Harita:

Baykuş Plajı, Kilyos


Kilyos Gümüşdere mevkiinde yer alan Baykuş Plajı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bünyesinde yer almaktadır. Yaklaşık 1 kilometrelik kumsala sahip olan alanda, cafe bar ve restaurant yer alıyor. Plajın, 300 araba kapasiteli bir de otoparkı bulunuyor. Alana giriş farklı fiyat tarifeleri ile ücretlendirilirken, aynı zamanda çadır kurabileceğiniz alanlarda bulunuyor.

Harita:

Şile Ayazma Plajı


Şile Ayazma Plajı, kendi içerisinde 4 farklı plaja sahip. Her plajın farklı özellikleri bulunuyor.

  • Massha Şile 

  • Rüya Beach 

  • Fusha Beach

  • Halk Plajı

Yakıt Tüketimi Nasıl Düşürülür? Yakıt Tüketimini Düşürmek için 10 İpucu
Benzinli Araç Nasıl Az Yakar?
Yakıt Tüketimi Nasıl Düşürülür? Yakıt Tüketimini Düşürmek için 10 İpucu
Benzinli Araç Nasıl Az Yakar?