Hidrolik Fren Nedir?
28/03/2017, 00:00
Hidrolik Fren Nedir?

Hidrolik fren, sürtünme kuvvetinin yağ basıncı ile sağlandığı frenlerdir ve hidrolik frende kullanılan yağ özel bir madeni yağdır. Fren pedalına ayak kuvveti uygulandığında merkez pompasında fren hidrolik basıncı oluşur. Uygulanan basınç ile fren borusu ve hortumları içinden tekerlek fren silindirine kadar eşit oranda yayılır ve hidrolik basınç gerdirme kuvvetine dönüşerek, fren pampanalarına ya da disklerine baskı uygulanır.

Fren hidroliği her araçta farklı mıdır?

Fren hidroliği, fren sisteminin en ön parçası olup, sistemin tasarımına göre farklılıklar gösterebilmektedir. Fren balatalarında olduğu gibi fren hidroliklerinde de performans ürün gruplarına göre üretim yapılabilmektedir. Bu üretim grupları içerisinden araç için en uygun olan seçilmelidir.

Fren hidroliği ne sıklıkla değiştirilmelidir?

Fren hidroliğinin kullanım ömrü en fazla 2 yıldır. Ancak aracın kullanım şekli, kullanıldığı bölge ve iklim şartlarına göre değişiklikler gösterebilir.

Fren hidroliğinin kaçması nedir?

Aracınız eğer aşırı yüklüyse bu araçta fren hidroliğinin kaçmasına neden olur. Bu nedenle aracınızın periyodik bakımlarını ihmal etmemeli ve en az yılda 1 kez hidrolik değişim yapılmasına özen gösterilmelidir. Aracındaki yük oranı çok yüksek değilse değişim süresi uzayabilir.

Yeni blog yazılarımızdan, Rentiva.com avantaj ve fırsatlarından haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

https://www.facebook.com/rentivacom/

https://www.instagram.com/rentivacom

Elektrikli Araba Lucid Air 'in Fiyatı Belli Oldu
Düz Vites Mi Otomatik Vites mi?
Elektrikli Araba Lucid Air 'in Fiyatı Belli Oldu
Düz Vites Mi Otomatik Vites mi?