Hiç Üretim Görmeyen Konsept Otomobiller
08/05/2020, 11:18
Hiç Üretim Görmeyen Konsept Otomobiller

Geçmiş yıllarda büyük otomobil markaları farklı konseptlerde ve tasarımlarda tasarımlar yaparak sektörde fark yaratmak istemişlerdir. Bu tasarımlardan bir kısmı üretilse de üretilmeyen konsept otomobiller de yabana atılamaz. İşte biz de bu yazımızda karantina günlerinde zevkle okuyacağınız, üretilmek için bir hevesle tasarlanan ancak üretim onayı alamayan konsept arabaları listeledik.


Ford GT90


Ford’un Special Vehicle Team yani Özel Araç Ekibi, yıllar içinde farklı konsept araçlar denemekten geri kalmadı. Bunlardan bir tanesi de Ford GT90 oldu. GT90 temel olarak Jaguar XJ220 temel alınarak tasarlanmış bir araçtı. Şasi ve süspansiyon dahil olmak üzere birçok kısmı XJ220’den ilham aldı.


Bu araçta 6 litrelik V12 motor, 720 beygir güç ve saatte 400 km hız kapasitesi vardı. Ford aracı üretmeyi planladığını açıklamıştı. Ancak araç sadece prototipte kaldı ve şimdi sadece resimlerden bakabiliyoruz.


BMW E31 M8


8 serisi hala üretilmesine rağmen, BMW farklı bir konsept modelle piyasaya girmek istedi. Bu nedenle BMW E31 M8 modelinin bir prototipini üreterek işe başladı. 550 beygir güce, 6.1 litre ve V12 motora sahip bu araç tam bir canavardı. Agresif bir tasarıma sahip firma tarafından yapılan araştırmalar sonucu pahalı olacağı için sadece prototip olarak kaldı.


Dodge Copperhead


Dodge Viper’a alternatif bir model olarak tasarlanan ve daha uygun fiyatlı olması düşünülen Dodge Copperhead resmi bir isme bile sahip değildi. Bu prototip araçta 2.7 litre V6 motor kullanılması planlanmıştı. Tasarım olarak ise geniş lastikler, yere yakın bir yapı düşünülürken, bu araç sadece prototipte kaldı.


Nissan MID4


Nissan tarih boyunca farklı konseptlerde araç üretmeyi başardı. Bu araçlardan biri de orta segmentte spor bir otomobildi, Nissan MID4. Nissan, dönemin kendisine ait tüm teknolojisini bu araçta kullanmayı düşündü. R32 Skyline GT-R gibi araçlarda kullanılan ATTESA sistemini bu araca da entegre etti. 300ZX V6 motor kullanıldı. Bu araç elbette prototipte kaldı. Ancak 980'lerin sonunda MID4'ün ikinci bir denemesini daha gerçekleştirdi. İlerleyen yıllarda  300ZX'in ikiz turbo V6 motorunu ve 1990'ların Nissan ve Infiniti modellerine yol açacak stil ipuçlarını bu araç ile elde etti.


Pontiac Banshee


Otomobil sektörüyle ilgilenip John DeLorean hakkında bilgi sahibi olmayan yoktur sanırım. DeLorean’ın da destek olduğu bir araba modeli Pontiac Banshee önemli bir projeydi. İsteğe bağlı V8 motoru ile iki kişilik tasarlanan bu araba, aynı dönemde yer alan Corvette’ten tam 500 kilo daha ağırdı ve bu da performans için önemli görünüyordu. 

General Motors, Banshee ve Corvette arasında bir tercih yapması gerekiyordu. Onlar da Corvette C3 tercihini yaptı ve Banshee sadece prototip olarak kaldı.


Yeni blog yazılarımızdan, Rentiva.com avantaj ve fırsatlarından haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

https://www.facebook.com/rentivacom/ 

https://www.instagram.com/rentivacom/ 

Karantina Günleri İçin En İyi Araba Şovları ve Filmleri
Evini Dezenfekte Ettir, Arabanı Rentiva Ücretsiz Dezenfekte Etsin
Karantina Günleri İçin En İyi Araba Şovları ve Filmleri
Evini Dezenfekte Ettir, Arabanı Rentiva Ücretsiz Dezenfekte Etsin