Ford'un Elektrikli Hibrit Otomobil Satışları 2016'da %38 Arttı
05/04/2017, 00:00
Ford'un Elektrikli Hibrit Otomobil Satışları 2016'da %38 Arttı

Elektrikli otomobiller gün geçtikçe daha çok gelişmekte ve kullanıcılar tarafından daha çok tercihe dilmekte. Gelişen teknoloji ve özel tasarımlar ile elektrikli araçlar yolculuğu daha kolay ve daha keyifli hale getirmeye devam ediyor. Otonom araçlar için üretilen modeller ise teknoloji tutkunlaırnın ilgilisini üzerinde topluyor.

Türkiye'de de elektrikli araç ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz yazımızda sizlere ülkemizde elektrikli araç ile ilgili yaşanan ve dünyada bir ilk olmayı başaran çalışmayı anlatmıştık. Konu ile ilgili detaylı bilgi almak isterseniz Türkiye'de üretimine başlanan ve dünyada bir ilk olan elektrik ve bor ile çalışan otomobili ile ilgili yazımıza göz atabilirsiniz.

Yüzde 38'lik Satış Artışı Yaşandı

Ford binek ve ticari araçlarda gerek fiyatları gerek kullancıılarına sunduğu özellikler ile otomobil severlerin tercih ettiği markalar arasında. Geçtğimiz günlerde firmanın yaptığı açıklamalar Ford'un elektrikli otomobil satışında da benzer başarıyı elde ettiğini ortaya koydu. Ford elektrikli hibrit otomobil satışında 2016 yılında % 38'lik bir atış sağladı.

Dünyanın bir çok ülkesinde 2016 yılı "ucuz petrol" yılı olarak geçtiği halde Ford, elektrikli hibrit otomobil satışında yıllık bazda önemli bir oranda yükseliş sağlamayı başardı. Geçtiğimiz yıl süresince Ford firması tarafından satılan hibrit otomobil sayısı, 23 bin 895 olarak açıklandı. Genel satış oranları açısından bakıldığında bu rakam çok yüksek bir rakam gibi gözükmese de, elektrikli oromobil satışında yaşanan bu yükseliş göz ardı edilemeyecek bir rakam. Ford tarafından üretilen hibrit serisi şu an için diğer markalarla kıyaslandığında daha mütevazi ve bir kaç segmente hitap eder durumda ancak Ford yetkilileri bu segmentleri 2020 yılında genişletmeyi hedefliyor.

Fusion, C-MAX ve Focus Hybrid-Electric Modelleri Satışta

Ford, şu anda elektrikli araç modelleri olarak, Fusion Hybrid, C-MAX Hybrid, C-MAX Energy ve Focus Electric modellerini satışa sunmuş durumda. Bu araçlar içerisinde ise en büyük yükselişi 2015 yılı satış rakamlarına oranla yüzde 65 arttırmayı başaran Focus Electric modeli gösterdi. Bu yükseliş Ford'un elektrikli otomobil piyasasındaki payının da % 18 artmasını sağladı.

Ford’un hedefi 2020 yılına kadar EPA standartlarına uygun olan ve maksimum menzili 300 km olan, tamamen elektrikli bir SUV modeli de dahil 13 yeni aracı satışa sunmak. Elektrikli araç satışları, genel araç satışlarına göre hala çok küçük bir pazar olabilir ama bu kadar hızlı bir büyüme, uzun vadeli eğilimlerin iyi yönde olduğunu gösteriyor.

Yeni blog yazılarımızdan, Rentiva.com avantaj ve fırsatlarından haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

https://www.facebook.com/rentivacom/

https://www.instagram.com/rentivacom

Arabanın Kilometresi İle Oynandığı Nasıl Anlaşılır?
Şoförlü Araç Kiralama İhtiyacınız Olduğunda Rentiva Yanınızda
Arabanın Kilometresi İle Oynandığı Nasıl Anlaşılır?
Şoförlü Araç Kiralama İhtiyacınız Olduğunda Rentiva Yanınızda