En İyi Elektrikli Otomobiller
26/06/2018, 06:37
En İyi Elektrikli Otomobiller

Son yıllarda giderek popüler bir hale gelen elektrikli otomobiller, ülkemize de yavaş yavaş giriş yapmaya başladı. Ancak tam olarak popüler olabilmesi için yolların uygun hale getirilmesi ve belirli yerlerde şarj edilebilecek ekipmanların bulunması gerekiyor. Avrupa verdiği zarar nedeniyle dizelden uzaklaşırken ve benzin fiyatlarının da yeraltı kaynaklarının tükenmeye başlaması nedeniyle yükselmeye başlaması yeni araç alan kişilerin elektrikli otomobil tercih etmelerini sağlıyor.

İlk ortaya çıktığında sınırlı bir aralıkta birkaç model, yetersiz performans ve uygun olmayan yollar nedeniyle geleneksel otomobillerin yerini alması zor görünüyordu. Ancak son birkaç yılda yapılan çalışmalar ve atılan adımlar sonucu özellikle Avrupa’da şimdiden elektrikli otomobile geçiş süreci hızlandı. Yine de en zayıf yönü şu anda en uzun menzilli elektrikli aracın 300 kilometre menzile sahip olmasıdır.

Elektrikli Araba Tercih Etmeli miyim?

Elbette elektrik araçların, içten yanmalı diğer motorlara göre avantaj ve dezavantajları vardır. Örneğin tam şarjla belirli bir kilometreden sonrasını gidemeyeceksiniz. Aracınızı şarj ederken belirli bir sürenin geçmesini bekleyeceksiniz, tıpkı akıllı telefonlarınız gibi. En büyük dezavantajı ise her yerde şarj etme imkanınızın olmamasıdır.

Elektrik otomobil avantajlarına bakacak olursak da diğer fosil yakıtların aksine çevreye ve havaya herhangi bir olumsuz etki bırakmamasıdır. Ayrıca geri dönüşümlüdür. Aracı ısıtmak için enerjiden yemenize gerek kalmadan aküde yer alan akıllı hazne sayesinde kolay bir şekilde bunu yapabilirsiniz. Üstelik ulusal şebekeyi kullanarak aracınızı kolay bir şekilde şarj edebilirsiniz.

En İyi Elektrikli Otomobiller

Elektrikli araç piyasasında seçim şansının şimdilik kısıtlı olması nedeniyle çok fazla marka ve model bulunmamaktadır. Sizler için oluşturduğumuz listede temel kriter şarj ve kullanım süresidir.

1. Nissan Leaf


Tam şarjla 350 kilometre kadar yol alabilmektedir. Lityum iyon pili ile benzer araçlara nazaran yüzde 67 daha fazla güç depolayabiliyor.

2. Volkswagen e-Golf


Bir önceki modele oranla 90 kg daha hafif durumda. Benzer araçlara nazaran daha hızlı şarj olmasıyla dikkat çekse de tam şarjda 200 kilometre yol alıyor.

3. BMW i3


168 beygir elektrikli motora sahip olan i3, 2018 yılında 181 beygir gücüne sahip. BMW i3, tam şarjda ortalama 200 kilometre yol alabilmektedir.

4. Renault ZOE


Zoe, tam şarjda ortalama 500 kilometre menzile sahip. Bu alanda en iyi araçlardan biri konumunda.

5. Tesla Model S


Elon Musk önderliğinde hızlı bir çıkış yapan Tesla, Model S ile piyasada önemli bir yere sahip. Model S için iki farklı model bulunuyor. Biri ortalama 400 kilometre yol giderken biri 600 kilometre yol yapmaktadır.

6. Hyundai Ioniq


En hızlı hızlanan elektrikli otomobillerden olan İoniq, tam şarjda ortalama 350 kilometrelik bir menzile sahip.

7. Tesla Model X


500+ beygir gücüne sahip elektrikli motoru bulunan Model X, ortalama 700 kilometre tam şarj menzile sahip.

8. Volkswagen e-up!


Diğer emsallerine bağlı olarak biraz pahalı olan Volkswagen E-Up, 210 kilogram ağırlığında motora sahip ve 250 litre bagaj hacmi bulunuyor. Tam şarjda ortalama 200 kilometre menzili bulunuyor.

9. Smart ForTwo ED


Smart boyutuyla dikkat çekse de tam şarjda ortalama 100 kilometre menzile sahip.

10. Nissan e-NV200 Combi


24 kWh lityum iyon pile sahip bu araç tam güçte 240 kilometre menzile sahip.


Yeni blog yazılarımızdan, Rentiva.com avantaj ve fırsatlarından haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

https://www.facebook.com/rentivacom/

https://www.instagram.com/rentivacom

Herkesin Bilmesi Gereken Güvenli Sürüş İpuçları
2019 Toyota Corolla Hybrid Özellikleri
Herkesin Bilmesi Gereken Güvenli Sürüş İpuçları
2019 Toyota Corolla Hybrid Özellikleri