Düz Vites Mi Otomatik Vites mi?
29/03/2017, 00:00
Düz Vites Mi Otomatik Vites mi?

Araç alırken aracın markası ve modeli kadar özellikleri de karar vermenizde etkili oluyor. "Aracın vites tipi hangisi olmalı?", "Otomatik vites mi, manuel vites mi daha avantajlıdır?", "Hangi vites tipi daha çok yakar?" gibi sorularınızın cevabını bu yazımızda sizler için yanıtlamaya çalıştık.

Otomatik Vites ve Düz Vitesin Farklı Nedir?

Bu iki vites tipi arasındaki temel fark şanzımanın çalışma prensibidir. Otomatik viteste araç vitesler arası geçişe hız ve motor arasında bağlantı kurarak kendisi karar verirken, düz viteste sürücünün vites geçişlerini kendisinin yapması gerekir.

Aracın vites tipi arasında karşılaştırma yapabilmek için her iki vites türünün de avantaj ve dezavantajlarını göz önüne almak gerekir. Karşılaştırma sonrası beklentilerinize en uygun vites tipini seçmenizde fayda olacaktır. 

Vites tiplerinin avantaj ve dezavantajları

  • Düz vites araçlar vites değişimine daha hızlı uyum sağlar ve daha hızlı devir alırlar.
  • Çalışma esnasında ve devir değişimde düz vitesli araçlar daha az motor gücüne ihtiyaç duyduğu için otomatik vitesli araçlara göre daha az yakarlar.
  • Aracın üretim ve teknolojik koşullarına bağlı olarak daha az yakan otomatik vitesli araç bulmanız da mümkündür. Bu nedenle otomatik vitesli araç satın alacaksanız teknik detayları ile ilgili detaylı bilgi almanızda fayda olacaktır.
  • Düz vitesli araçları otomatik vites tipindeki araçlara göre parçaları daha ucuzdur.
  • Otomatik vitesli araçlar vites değişimi ve debriyaj kullanımı olmadan sadece direksiyon hakimiyetini gerektirdiğinden trafikte daha konforludur.
  • Arabaya kullanmaya yeni başlayanlar için otomatik vitesli araç kullanmak daha kolay olacaktır.

Yeni blog yazılarımızdan, Rentiva.com avantaj ve fırsatlarından haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

https://www.facebook.com/rentivacom/

https://www.instagram.com/rentivacom

Hidrolik Fren Nedir?
En Az Yakan Otomobil Modelleri
Hidrolik Fren Nedir?
En Az Yakan Otomobil Modelleri