Dikiz Aynası Nasıl Değiştirilir?
12/12/2016, 00:00
Dikiz Aynası Nasıl Değiştirilir?

Dikiz aynası, araçların ön sağ ve sol dış tarafında, araç içerisinde ise sürücünün baş hizasında yer alan ve sürücünün arka tarafı kontrol edebilmesini sağlayan aynalardır. Dikiz aynalarının açısı değiştirilerek yol ile ilgili görme mesafesini sürücü kendisi ayarlayabilir. 

Dikiz aynaları, otomobilin arka kısımındaki hareketliliği sürücünün kafasını çevirmeden kontrol ve takip edebilmesini sağlar. Bu sayede sürücü şerit değiştirme esnasında ya da fren yapması gerektiği durumlarda araç mesafesini ve yol durumunu kontrol ederek olası kazaların önüne geçebilir. 

Dikiz aynası hangi durumlarda değiştirilmelidir?


İç dikiz aynası, aracın ön cam bağlantı noktasından ayrıldığında ya da eskisi kadar iyi bir görüş açısı sağlamadığında değiştirilmelidir. Ay şekilde aynada görmeyi etkileyecek ya da azaltacak herhangi bir hasar meydana geldi ise yine iç dikiz aynasının değiştirilmesi gerekir. İç dikiz aynasını değiştirirken, ayanın ölçülerine dikkat etmek gerekir. Olması gerekenden daha büyük ya da daha küçük boyutlarda bir ayna tercih etmeniz görüş açınızı direk etkileyeceğinden kazalara sebebiyet verebilir. 

Dış dikiz aynası, dışarıdan gelebilecek temaslara açık olduğundan iç dikiz aynasına oranla daha çok ve daha çabuk zarar görebilir. Herhangi bir kırılma, yıpranma gibi bir hasar görmesi durumunda yenisi ile değiştirilmesi gerekecektir.  

Dikiz aynası değişimi nasıl gerçekleşir?

Dikiz aynasında değişim yapılmadan önce aynanın arıza sebebi belirlenmeli ve buna göre gerekli müdahalede bulunulmalıdır.  

İç dikiz aynası değişimi, Aynanın takılı bulunduğu ön cam temizlenmeli ve ardından iç dikiz aynasının takılacağı nokte belirlenmelidir. Ardından kullanılan özel yapıştırıcı aracılığı ile iç dikiz aynası yapıştırılarak kuruması beklenir. Kuruduğundan emin olduktan sonra düzgün bir şekilde çalışıp çalışmadığı kontrol edilir. 

Dış dikiz aynası değişimi, Kırılan dış dikiz aynası montaj yerinden sökülmek sureti ile kapıdan ayrılır. Bağlantı yuvaları kontrol edildikten sonra yerine takılacak yeni dikiz aynası, sökülen aynanın yerine bağlantı noktalarından montajlanır. Eğer araçta elektrikli dikiz aynası mevcut ise, önce elektrik soketleri bağlanır ardından montaj işlemi gerçekleştirilir. Düzgün çalışıp çalışmadığı kontrol edildikten sonra montaj işlemi sonlandırılır. 

Bu gibi değişim işlemlerinin doğru bir biçimde yapılması için yetkili bir servisten destek almak önem taşımaktadır.

Yeni blog yazılarımızdan, Rentiva.com avantaj ve fırsatlarından haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

https://www.facebook.com/rentivacom/

https://www.instagram.com/rentivacom

Yerli Yapım Elektrikli Otobüs E-Karat 2017'de Yollarda Olacak
Araba Kiralayarak Ege Turu
Yerli Yapım Elektrikli Otobüs E-Karat 2017'de Yollarda Olacak
Araba Kiralayarak Ege Turu