Cenevre Fuarı'nda Yeni Araba Modelleri Tanıtıldı
12/04/2017, 00:00
Cenevre Fuarı'nda Yeni Araba Modelleri Tanıtıldı

Geçtiğimiz hafta ziyaretçileri ile buluşan Cenevre Otomobil fuarı'nda satışına başlanacak otomobilllerin yanı sıra ünlü markaların gelecekten izler taşıyan özel çalışmalarında tanıtımı gerçekleşti. Hemen hemen tüm markalar gelecekte üretime geçmeyi planladıkları yeni teknolojileri ve özel tasarım modellerini de fuarda sergileyerek otomotiv dünyasında yaşanacak gelişmelere dair ipuçlarını paylaştı. Fuarda ilgi çeken konseptlerden bazılarını sizler için bu yazımızda anlattık.

Hyundai Hidrojenle Çalışan Otomobilini Tanıttı

Hundai, Cenevre'de tanıttığı yeni teknoloji ürünü FE Concept modeli ile eko-modeller serisinde yeni bir dönemi başlattığını da duyurmuş oldu. Hafifliği ile dikkatleri üzerine çeken model, diğer araçlara göre yüzde 10 daha az yakıt tüketirken, araç menzilini de yüzde 30 arttırıyor. Araç tek dolum ile 800 km'den fazla yol gidebiliyor.

Peugeot'tan Haraket Özgürlüğü Sağlayan Instinct Concept

Peugeot'un Cenevre'de tanıttığı Instinct Concept, otonom sürüş özelliği sayesinde haraket özgürlüğü konusunda yeni bir boyut açıyor. Peugeot tarafından tasarlanan bu konsept aracın iç mekanında kullanılan yüksek teknoloji ve kaliteli malzemesi de dikkat çekici özellikleri arasında yer alıyor.

Airbus İle Otomotivde Drone Zamanı Başlıyor

Avrupalı uçak üreticisi Airbus ve ünlü tasarım markası Italdesign tarafından geliştirilen Pop Up konsept araç, özellikle şehir içi ulaşım için tasarlanmış. Tamamen elektrikle çalışan araç üzerinde 4 ayrı pervane bulunan drone tarzı araç karbon fiber gövdeden üretilmiş. Araç 2.6 metre uzunluğunda. Gerekli olduğunda kara yolunda da kullanılabilecek ve yapay zeka ile yönetilebilen araç için yakın gelecekte bir üretim planlanmıyor.

Renault Elektrikli Araçlara Hız Kazandırıyor

Renault'un fuarda ilk kez sergilediği ZOE e- Sport bataryası dahil 1.400 kilogramlık bir gövdeye sahip. Tamamen karbon fiberden üretilen araç 0'dan 100 km/s'ye sadece 3,2 saniyede ulaşabiliyor.

Volkswagen'in Yeni Modeli Bilimkurgu Filmlerini Aratmadı

Çalışmalarında elektrikli araç ve otonom sürüş konusuna yoğunlaşacağını daha önce de belirten Volkswagen, Cenevre Fuarı'nda sergilediği yeni modeli Cedric ile tasarlamayı planladığı araçlar hakkında ipucu verdi. Uzay aracı görünümüne sahip olan bu elektrikli konsept araç 4 kişilik ulaşıma da fırsat veriyor.

Şoförlü Araç Kiralama İhtiyacınız Olduğunda Rentiva Yanınızda
İzmir'de Aracımı Kiraya Vermek İstiyorum
Şoförlü Araç Kiralama İhtiyacınız Olduğunda Rentiva Yanınızda
İzmir'de Aracımı Kiraya Vermek İstiyorum