Araçlarda Elektrik Arızasının Nedenleri Ve Çözümleri
21/03/2017, 00:00
Araçlarda Elektrik Arızasının Nedenleri Ve Çözümleri

Aracınızın elektrik ihtiyacı akünüz arafından sağlanır ve araçta elektriğe bağlı olarak meydana gelen arızaların temel kaynağı genel olarak akü ile bağlantılıdır. Bu sebeple bu yazımızda sizlere akünüzde oluşabilecek arızaların nedenleri ve çözümüne ilişkin konuları anlatacağız.

Akülerin kullanım süresi minimum 2 yıl, ortalama olarak ise 3-4 yıldır. Eğer bu süreden önce aracınızın aküsü bitmişse bu akünüzün şarjının tam dolmadığının ya da elektrik kaçağı ile ilgili bir sorun yaşandığının göstergesidir.


Aracınızın aküsünün bittiğini nasıl anlarsınız?

Aracınızda marş basmaması, trafikte bekleme sonrası aracınızda hareket etmeme problemi yaşıyorsanız ya da kontağı çevirdiğinizde lambalarınız çok az yanıyorsa ya da yanmıyorsa akünüz bitmiş olabilir.

Aracınızı kullanırken, akü ışığının yandığını farkettiyseniz bu arızanın akü besleme ünitesinden kaynakladığının işareti olabilir. Bu gibi bir durumla karşılaştığınızda en yakın servise gitmenizde fayda vardır.

Şarj Dinamosu Arızası Nedir?

Araçlarda meydana gelen elektrik arızalarından biri de şarj dinamosunun bozulmasıdır. Şarj dinamosu, krank milinin dönesine bağlı olarak mekanik enerjiyi elektrik enerjisine çeviri. Bu sistem aracınızı çalıştırırken marş motoru ve ateşleme sistemlerinin; aracınız çalışırken ise elektrik sistemlerinin enerji ihtiyacını karşılar. Yani şarj dinamosu akünüzü ve alıcıları besleyen bir sistemdir.

Şarj Dinamosunun Arızalandığını Nasıl Anlaşılır?

  • Gösterge ışıkları ve farlar çok sönük ya da parlak olabilir.
  • Hız ve devir göstergeleri aniden durabilir.
  • Elektrikli camlar inerken yavaşlayabilir.
  • Arabadan hırıltıya benzer ses ve sıcak tel kokusu gelebilir.
  • Akü bitebilir.

Aracınızda elektrik arızasının oluşması ciddi bir sorundur. Bu nedenle ihmal etmeden aracınızı servise götürmeniz gerekmektedir.

Yeni blog yazılarımızdan, Rentiva.com avantaj ve fırsatlarından haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

https://www.facebook.com/rentivacom/

https://www.instagram.com/rentivacom

Tesla Model S 60 Artık Üretilmeyecek!
Renault’un elektrikli araba konsepti: Trezor!
Tesla Model S 60 Artık Üretilmeyecek!
Renault’un elektrikli araba konsepti: Trezor!