Aracınızı Uzun Dönem Kiralama İçin Hazırlayın
22/11/2019, 13:29
Aracınızı Uzun Dönem Kiralama İçin Hazırlayın

Aracınızı Rentiva üzerinden kiralamak istediğiniz durumlarda bazı hazırlıklar yapmanız gerekebilir. Aracınızı kiraya hazır hale getirmek için bakımlarını yaptırmanız hem kiracı hem de sizin için önemlidir. Özellikle uzun dönem araç kiralama işlemlerinde bu daha büyük önem arz eder. 

Aracınızı uzun dönem araç kiralama için hazırlamanız için bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir. Kira sürecini daha güvenli ve basit hale getirmek için bazı önerileri sizlerle paylaşıyoruz.

İletişim Halinde Olun


Öncelikle uzun süreli araç kiralamalarda taraflar iletişim halinde olmalıdır. Bu süreç için önem arz eder. Araç sahibi ve kiracının birbirini anlayabilmesi için önemlidir. Düzenli iletişim kişiler arasında güven sağlar ve potansiyel sorunların giderilmesine yardımcı olur. Elbette bu sürecin sıklığına kira sürecinin başında taraflar karar verebilir. Bu haftalık, aylık, ayda 3-4 görüşme şeklinde görülebilir.

Aracın Bakımı


Uzun süreli kiralamaların başında araç sahibi olarak aracın bakımlarını yaptırmanız gerekir. Ancak aracı kiraya verdikten sonra bakımlar kiracıya aittir. Bu nedenle araç kiralama görüşmeleri sırasında kiracıyla kontrol edilmesi gerekenleri görüşebilir ve kira süreci boyunca yapması gerekenleri iletebilirsiniz. Kısaca kira süreci boyunca kiracının neler yapması gerektiğini belirtebilirsiniz. Yağ bakımı, lastik bakımı, su bakımı gibi..

Karşılıklı İhtiyaçları Belirleyin


Aracı kiraya göndermeden önce kiracıyla ihtiyaçları hakkında görüşün. Bu süreçte kiracının ihtiyaçlarını öğrenin ve siz de isteklerinizi bildirin. Örneğin bebek koltuğu, yedek lastik veya diğer yedek parça ihtiyaçları gibi durumları bildirin.

Araç Teslim Sırasında Kontrol


Sadece uzun dönem araç kiralama sırasında değil, kısa dönemli kiralamalarda da kiracıya teslim ederken ve alırken, mutlaka birlikte kontrol edin. Çizikler, ezikler ve aracın üzerindeki diğer hasarları kontrol etmelisiniz. Araç teslim sırasında farklı açılardan fotoğraflamanız her iki taraf içinde fayda sağlayacaktır.

Araç Sahibinin Gözünden

Rentiva’da aracını kiralayan bir araç sahibi deneyimiyle ilgili şunları aktardı;

“Aracınızın lastiklerinin iyi olduğundan emin olun ve kiralamadan önce kontrol edin. Arabanız hakkında ilk izlenim, kiracı üzerinden güçlü bir etki bırakır. Bu nedenle aracınızı temizletin ve bakımlarınızı yaptırarak kiraya verin. Bu aracınızın kiralanma ihtimalini artıracaktır. Küçük detaylar kiracılar üzerinde olumlu bir etki yaratır.

Yeni blog yazılarımızdan, Rentiva.com avantaj ve fırsatlarından haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

https://www.facebook.com/rentivacom/ 

https://www.instagram.com/rentivacom

En İyi 10 Hatchback Araba 2019
Rentiva'da Gelirinizi Artırabilmeniz İçin 5 İpucu
En İyi 10 Hatchback Araba 2019
Rentiva'da Gelirinizi Artırabilmeniz İçin 5 İpucu