Araç Kiralama Trendleri ve Öngörüler - Kazancınızı Koruyun
27/12/2019, 14:16
Araç Kiralama Trendleri ve Öngörüler - Kazancınızı Koruyun

Araç sahiplerine ekstra gelir elde etme şansı veren, araç kiralamak isteyenlere de uygun fiyatlı kiralık araç imkanı sunan Rentiva, tecrübelerinden yola çıkarak sizlere önerilerde bulunmaya devam ediyor. Bu yazımızda sizlere araç kiralama trendlerini ve bu konudaki görüşlerimizi iletiyor olacağız. Yaz aylarında üst seviyeye çıkan ancak kış aylarında gerileme yaşayan araç kiralama sektöründe gelirinizi nasıl koruyabilirsiniz gibi konulara değineceğiz.

Sezonsal Trendleri Anlama

Birçok sektör dönemsel olarak yükseliş veya düşüş trendine girer. Araç kiralama sektörü de trendlerden en çok etkilenen sektörlerin başında gelir. Bu nedenle araç kiralama alanında özellikle kendi aracınızı kiraya veriyorsanız, trendlerden minimum düzeyde etkilenmek için planlamanızı iyi yapmalısınız.


Araç kiralama sektöründe iki kritik dönem vardır. Nisan - Ağustos ayları ile Ekim - Aralık ayları yükseliş trendini temsil eder. Arada kalan aylarda sektör büyük durgunluk gösterir.

Yükselişin Nirvanası: Yaz Mevsimi

Sektörde en önemli yükseliş ve gelirlerin maksimum düzeye çıktığı dönem hiç şüphesiz yaz ayları oluyor. Bu aylarda aracınızı sürekli olarak kiraya verebilir ve yüksek gelirler elde edebilirsiniz. Yılın en yoğun dönemi Nisan - Ağustos ayları oluyor. Denizi, kumu, güneşi ve tatili kaçırmak istemeyenler Rentiva ile araç kiralıyor ve yola çıkıyor. Bu dönemde yılın diğer aylarına göre %15 oranında daha fazla gelir getiriyor.

Düşüş Trendinden Önceki Son Çıkış

Ocak ayı ile Mart ayının sonu, düşüş trendinin zirvesi olarak nitelendirilebilir. Yükseliş dönemi olan Nisan - Ağustos aylarından sonra en çok gelir getiren dönem de Ekim - Aralık oluyor. Bu dönem, düşüşten önceki son çıkış olarak adlandırılabilir. Noel tatili, yılbaşı tatili derken hafta sonu ve tatil günleri bir kaçamak yapmak için yılın son anları oluyor. Bu nedenle bu dönemde aracınızı iyi bir şekilde açıklayarak gelir elde etmeyi sürdürebilirsiniz.

Düşüş Döneminde Gelir Elde Etme - Kazancınızı Koruyun

Yılın en durgun geçen dönemi Ocak ve Mart ayları arasıdır. Kış aylarının zorluğu nedeniyle bu dönemde sektör genel olarak düşüş yaşar. Bu dönemde gelir elde etmek için bazı yöntemler kullanabilirsiniz.

İyi Fotoğraf - Etkileyici Açıklama

Sadece düşüş dönemi değil diğer dönemlerde de etkileyici fotoğraflar kullanmalısınız. Ayrıca kiracıyı etkileyebileceğiniz geniş bir açıklama talep şansınızı %10 oranında artıracaktır. Bu konu hakkında daha önce hazırlamış olduğumuz yazıya buradan ulaşabilirsiniz. Açıklama kısmında araca ait tüm bilgilere ve özelliklere yer verebilir, kullanıcıyla bu alan aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.

Piyasanın Altında Fiyatlar

Düşüş döneminde piyasanın altında vereceğiniz fiyatlar, bu dönemde de aracınızı kiraya vermenize yardımcı olacaktır. Piyasa fiyatından %10 - %15 oranında bir indirim ile aracınızı kiraya verebilir ve gelir elde etmeye bu dönemde de devam edebilirsiniz.

Geri Dönüşler - Yorumlar

Belki de en önemli kriterlerden biri, daha önceki araç kiralamalarınızda, kiracılar sizden ve aracınızda memnunsa 5 yıldız ve etkileyici bir yorum göndermesini isteyebilirsiniz. Bu, sonraki kiralamalarda sizin için iyi bir referans olacaktır.

Gelir Getiren Dönemlere Hazırlık için Durgunluğu Kullanın

Yılın ilk üç ayı (hangi) araç kiralama sektöründe en yavaş geçen dönemdir. Bu dönemde aracınızı tam anlamıyla diğer aylara hazırlayabilirsiniz. Yıllık bakım, temizlik ve diğer ihtiyaçlarınızı bu aylarda çözebilir ve yükseliş dönemine aracınızı iyi bir şekilde hazırlayabilirsiniz.


Yeni blog yazılarımızdan, Rentiva.com avantaj ve fırsatlarından haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

https://www.facebook.com/rentivacom/  


https://www.instagram.com/rentivacom/

Araçtaki Sigara Kokusu Nasıl Giderilir?
Rentiva'da 2019 Yılında En Çok Kiralanan Araçlar ve Diğer Detaylar
Araçtaki Sigara Kokusu Nasıl Giderilir?
Rentiva'da 2019 Yılında En Çok Kiralanan Araçlar ve Diğer Detaylar