Araç ile Yola Çıkmadan Önce Araçta Yapılması Gereken Bakımlar
29/05/2018, 07:19
Araç ile Yola Çıkmadan Önce Araçta Yapılması Gereken Bakımlar

Bir yolculuğa çıkma kararı kolay verilse de yola çıkma kararı oldukça zor kararlardan biridir. Çünkü o yol gözünüzde büyüdükçe büyür ve siz yola çıkana kadar bu böyle süregelir. Ancak yola çıktıktan sonra da asla geri dönmek istemezsiniz. Diğer taraftan da yola ister kendi aracınızla çıkın ister emanet araba ile isterseniz de kiralık bir araba ile çıkın. Araç ile yol çıkmadan önce araçta yapılması gereken bakımlar mutlaka yapılmalı ve yaptırmalısınız.

Çok iyi başlayan ve eğlenceli geçen yolculuğunuz bir anda negatif enerji ile kaplanarak olumsuz olarak etkilenebilir. Yola çıktığınız aracınız yola başlarken sağlıklı olsa da bir süre sonra başınıza dert açabilir. Bu nedenle sonradan pişman olmak yerine yola çıkmadan önce aracınızın tüm bakımlarını tamamlayarak yolculuğunuzda problem yaşamamış olursunuz. Şimdi yola çıkmadan önce araçta yapılması gereken bakımlar neler onlara bakalım.

Yola Çıkmadan Aracınızda Yapmanız Gereken Bakımlar


Öncelikle aracı tanımanız sizin açınızda büyük bir avantaj sağlayacaktır. Eğer emanet araba alarak yol çıkıyorsanız, araç sahibinden tüm detayları öğrenmeniz sizin açınızdan büyük avantaj sağlayacaktır. Diğer taraftan araç kiralama ile yola çıkacaksanız da aracı tanıyabilmeniz adına araya bir günlük bir süre sıkıştırabilmeniz yine size avantaj sağlayacaktır. Bunlar dışında yola çıkmadan önce aşağıdaki bakımları yaptırmanız önemlidir.

Motor Bakımınızı Yaptırın.

Bir aracın en önemli aksamı hiç kuşkusuz motordur. Kısaca bir aracın beyni konumundadır. Bu nedenle motor arızası ile uğraşmak istemezsiniz. Yolculuk sırasında bir süpriz yaşamamak için yolculuk öncesinde motor bakımı yapılmalı, motor yağınının gerekli seviyede olup olmadığı kontrol edilmelidir. Bu önemlidir. Çünkü bu sorun ilerde büyük masraflara neden olabilir.

Su Seviyesini Kontrol Edin.

Su eksikliği nedeniyle motorun yandığı, motor contalarının yandığı görülebilmektedir. Ayrıca araçtan eksilen suyun da motor yağına karışması durumu özellikle sıcak havalarda bu durum daha fazladır ki tehlikeli bir durumdur. Bu nedenle bir yandan su seviyesini belirli aralıklarla kontrol edin.

Yaz Bakımı ve Kış Bakımını Yaptırın.

Aracınızın mevsimlik bakımlarını yaptırarak birçok problemin önüne geçebilirsiniz. Örneğin kış bakımının temel noktası antifiriz ve kış lastikleridir. Diğer taraftan da yaz aylarında kış lastikleri çıkarılmalı ve yaz lastiklerine dönülmelidir. Bunun yanı sıra da yaz aylarında antifiriz konulan kısım komple temizlenmeli ve kış ayına kadar normal sisteme dönülmelidir.

Hem kış bakımı hem yaz bakımı kendi içerisinde büyük önem arz eder. Bu bakımlar temel bakımlar olduğu için sonrasında size çıkarabileceği problemleri de engellemiş olursunuz.

Klima Bakımlarınızı Yaptırın.

Yola çıkıyorsunuz ve kış ayı. Farzedin dağın başında kaldınız ve lapa lapa kar yağıyor. Aracınızın kliması çalışmıyor ve araba 1 yaşında bebeğiniz var. Ne düşünürdünüz veya ne yapardınız? Bu gibi durumlar ile karşılaşmamak adına yol çıkmadan aracta yapılması gereken bakımları yaptırmanız büyük önem arz eder. Klime kış aylarında soğuk havadan korurken, yaz aylarında da sıcak havadan korumaktadır.

Fren Bakımlarınızı Yaptırın.

Aracınızın marka, model gibi durumlara göre fren sistemleri değişiklik gösterebilir. Buna bir de kullanım sürenizi eklersek frenleriniz yıpranmış olabilir ve bu başınıza iş açabilir. Bu nedenle yola çıkın veya çıkmayın bir araçta fren bakımları önemlidir.

Yeni blog yazılarımızdan, Rentiva.com avantaj ve fırsatlarından haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

https://www.facebook.com/rentivacom/

https://www.instagram.com/rentivacom

2018 Ehliyet Alma Rehberi – Nasıl Ehliyet Alırım?
2018 Yılı Şehir İçi Kullanım İçin En İyi Araçlar
2018 Ehliyet Alma Rehberi – Nasıl Ehliyet Alırım?
2018 Yılı Şehir İçi Kullanım İçin En İyi Araçlar