Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
01/04/2017, 00:00
Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Dünyanın birçok ülkesinde popüler olan, ülkemizde de bir süredir adını sıkça duyduğumuz araç kiralama, giderek popülaritesini artırmaya devam ediyor. Dünyanın birçok yerinde farklı yapılarda kiralama hizmetine rastlamak mümkün. Özellikle son dönemde büyük bir kabuk değişimi yaşayan kiralama hizmetleri önemli bir sektör haline geldi.

Hemen herkes biliyordur ki aracınızla çıktığınız seyahat her zaman daha zevkli olduğu gibi aynı zamanda da size daha fazla vakit kalmasını sağlar. Yani daha hızlı yol alırsınız ve daha çok yer görebilirsiniz. Fakat aracınız yoksa bu durum biraz sıkıntılı bir hale gelebiliyor. İşte tam bu noktada araba kiralama hizmetleri devreye girerek bu ihtiyacı karşılıyor.

Araç Kiralarken Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar


Araç kiralamadan önce dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Bu hususları önceden sorgulayarak araç kiralarsanız sonrasında sorun yaşamaz ve yola emin adımlarla çıkabilirsiniz. İşte kiralık araba almadan önce dikkat etmeniz gerekenler.

1 – Bilinen Bir Firma İle Yola Çıkın!

Evet, her zaman için bilineni tercih etmek önemlidir. Ancak bunun da ötesinde olan sizin açınızdan karşılaştırma yapmak ve tasarruf sağlamak için en uygun fiyatla araç kiralamak olacaktır. Diğer taraftan yapacağınız fiyat karşılaştırması ile araç kiralama sırasında indirimlerden ve uygun fiyatlardan yararlanabilirsiniz. Hatta bu sırada sahibinden araç kiralama tercih ederseniz sizin açınızdan daha iyi olabilir. Çünkü bu tür araç kiralamalar fiyat konusunda daha uygundur.

2 – Kendinize Uygun Aracı Bulun

Araba kiralama da ekonomi sınıfıyla birlikte küçük araçlarda fiyat konusunda daha uygundur. Bunun yanı sıra zaman zaman firmalar çeşitli kampanyalar yapmaktadır. Bu kampanyanları takip ederek daha uygun fiyatlara kiralama yapmak mümkündür. Elbette araca ve kullanıma göre değişiklik göstermekle birlikte yakıt tüketimi konusunda da küçük hacimli araçlar ile önemli bir avantaj sağlanabilir.

3 – Sigorta

Kiralık araç alırken dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan biri sigorta seçeneğidir. Şunu asla unutmayın, sigortasız araç kullanırken bütün hasarlardan siz sorumlu olursunuz. Ancak firmanın sigorta seçeneğinden yararlanırsanız bu sizin için bir yük değil bir avantaj olur. Alkollü veya uyuşturucu madde etkisi altında olmadığınız sürece sigorta birçok hasarı karşılamaktadır. Bu nedenle mutlaka sigorta yaptırın.

4 – Sözleşme

Araba kiralama sözleşmesi yapmadan önce mutlaka sözleşmeyi detaylı bir şekilde inceleyiniz. Keza sözleşmede sizi zor durumda bırakabilecek durumlar ortaya çıkabilir. Özellikle uzun dönem araç kiralama yaparken sözleşmede yer alan maddeleri iyi inceleyin.

5 – Aracı Teslim Almadan Önce Hasar Tespiti Yapın

Aracı teslim almaya gittiğinizde görevli ile birlikte aracı iyice kontrol edin. Herhangi bir hasarı yetkiliye bildirin ve not alındığına emin olun. Aksi taktirde hasar size kalacaktır ve siz ödeme durumunda kalırsınız.

6 – Yakıt Durumu

Aracı teslim alırken yakıt durumunu kontrol edin. Bu hem yola çıktığınızda sizin yolda kalmanızı engelleyecektir hem de aracı teslim ederken aynı depo ile teslim etmenizi sağlayacaktır. Genellikle çoğu firma dolu depo ile aracı teslim edip dolu depo ile aracı teslim almayı tercih etmektedir.

7 – Size Özel Kampanyalar

Özellikle büyük firmalar tarafından müşterileri ellerinde tutmak için sadakat programları uygulanmaktadır. Yani kiraladığınız araç başı kazanılan puanlar, belirli araç kiralama sayısı sonrasında indirim kuponları tanımlanabilir.

Araç kiralama yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar, büyük ölçüde dünyanın her yerinde ufak değişiklikler olmak üzere aynı diyebiliriz. Bu noktalara dikkat ettiğiniz sürece araba kiralama yaparken bir sorun yaşamazsınız.

Yeni blog yazılarımızdan, Rentiva.com avantaj ve fırsatlarından haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

https://www.facebook.com/rentivacom/

https://www.instagram.com/rentivacom/

En Az Yakan Otomobil Modelleri
Arabanın Kilometresi İle Oynandığı Nasıl Anlaşılır?
En Az Yakan Otomobil Modelleri
Arabanın Kilometresi İle Oynandığı Nasıl Anlaşılır?