Araba Farı Nasıl Temizlenir?
23/11/2016, 00:00
Araba Farı Nasıl Temizlenir?

Far, sürüş esnasında ve özellikle de gece sürüşlerinde yolculuğun güvenliği açısından büyük önem taşır. Hem yol üzerinde yer alan engel, kasis ve araçları fark etmeniz hem de karşı taraftan gelen aracın sizi fark edebilmesi açısından büyük önem taşıyan farların belli periyotlarla bakımının yapılması ve temizlenmesi gerekir.

Araba farları, toz ve güneş ışınlarından etkilenerek zamanla görüş alanınızın kısıtlanmasına neden olur.  Söz konusu etmenler zamanla cam farların yüzeyinde yer alan ve koruyucu madde olan akriliğin zamanla aşınmasına sebep olur. Akriliğin koruması ortadan kalktığında cam farlar güneş ışığı ve diğer etmenlere doğrudan maruz kalarak sararır, matlaşır ve aydınlatma gücünü kaybeder.

Peki görüş mesafesi ve sürüş güvenliği için büyük önem taşıyan “araba farı nasıl temizlenir?” “Sararmış araç farlarını temizlemek için neler yapılması gerekir?” “araç farı temizlemenin kolay yöntemleri nelerdir?”  hepsini sizin için derledik.

İşte araç farını temizlemek için yapmanız gerekenler

Araç farını temizlemek için yapmanız gerekenleri listeledik.

Farın Çevresini Bantlayın

Maskeleme bandı yardımı ile farın etrafını kaplayın. Açıkta boyalı kısım kalmamasına özen gösterin, aksi halde farı temizlemek için yapacağınız işlemler sırasında boya zarar görebilir. Daha güvenli olması için isterseniz bandı birkaç kat yapıştırabilirsiniz.

Farı Zımparalayın

Farınızda oluşan çiziğin derinliğine göre zımpara seçin ve seçtiğiniz zımparayı rahatlıkla kullanabileceğiniz boyutlarda kesin. Far camının yüzeyini biraz ıslatıp zımpara işlemine başlayın. Zımpara işlemini uygularken fazla kuvvet kullanmamaya özen gösterin.

Zımparalama işlemi esnasında yüzeyden çıkan tortular, farın matlaşmasına sebep olan kirdir. Zımparalama işlemi yüzeyin eskisinden daha mat bir hale gelmesine sebep olacaktır, dilerseniz bu aşamada daha ince bir zımparaya geçebilirsiniz. Far yüzeyi pürüzsüz hale gelene kadar zımparalama işlemine devam edin. İşlem bittikten sonra farın yüzeyini iyice yıkayıp temizleyin ve kurulayın.


Far Pasta Cila

Zımpara işlemi sonrası farı iyice yıkayıp kuruladığınıza emin olduktan sonra pasta işlemine başlayabilirsiniz. Sünger yardımı ile veya düşük devirde çalıştırdığınız polisaj makinası ile pastayı uygulayabilirsiniz. Dilerseniz pasta işlemini uygulamadan cilalama yapabilirsiniz.

Farı Cilalayın

Cila yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli özellik plastik cilası kullanmaktır. Cila, farın orijinalinde bulunan akrilik ile aynı görevi görerek, farın korunmasını sağlayacaktır. Cilayı far yüzeyine sünger yardımı ile veya düşük devirde çalıştırdığınız polisaj makinası yardımı ile uygulayabilirsiniz.

Far Temizliği İşlemlerinizi Far Mendilleri ile Yapabilirsiniz

Far temizleme mendilleri, hem kolay kullanıma sahip olması hem de zımpara, pasta, cila gibi işlemlere göre daha kısa sürede sonuç vermesi nedeni ile kullanımı gittikçe yaygınlaşan bir yöntem olmaya başladı. Temizleyici mendillerden birini bir fara, diğerini ikinci fara uygulayarak temizleme işlemini yapıp ardından parlatıcı ve koruyucu özelliğe sahip olan mendil ile araç farını cilalayabilirsiniz.

Bezle Far Silme

Araç farlarının temizlenmesinde pratik yöntemlerden biri de diş macunu ile temizlemedir. Bunun için önce farların üstü suyla ıslatılır. Daha sonra diş macunu fara sürülür. Mikrofiber bezle macun far yüzeyine yayarak ovulur. İşlem sonrasında tekrar su ile macun arındırılarak temizleme işlemi tamamlanır.

Yeni blog yazılarımızdan, Rentiva.com avantaj ve fırsatlarından haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

https://www.facebook.com/rentivacom/

https://www.instagram.com/rentivacom

2016'nın En iyi Elektrikli Otomobilleri
2016'nın En iyi Elektrikli Otomobilleri