Akıllı Park Sistemi Nedir?
13/11/2018, 06:52
Akıllı Park Sistemi Nedir?

Şehirlerde en büyük problemlerden biri de, kalabalık trafik ortamında araçlarını park etmektir. Kalabalığa ilaveten hatalı park ederek, park alanlarının yanlış kullanılması da bu durumu daha da vahim hale getiriyor.

Bu sorunlara çözüm için geliştiren akıllı park sistemleri, sürücüye en büyük desteği veriyor. Tecrübesiz bir sürücüyseniz bu durumda muhakkak bir park sistemi gereği hissediliyor. Her ne kadar ehliyet almak eskisi kadar kolay olmayıp, çok daha ciddi sınavlar ve eğitimler sonucu verilse de pratiği olmayan biri en zor anlarını hep park etmek konusunda yaşar. Yeni üretilen araçlarında hem eskiye göre daha güçlü hem de daha gösterişli ve büyük olması park ederken hep problemdir. Bu durumda yeni nesil akılı park sistemleri imdadınıza yetişerek kolay park konusunda en büyük destekçiniz oluyor.

Akıllı Park Sistemlerinde Araç Her şeyi Otomatik mi Yapar?

Bu sistemlerde aracın her şeyi otomatik yaptığı ve sürücüye hiç iş düşmüyor gibi anlaşılsa da gerçek bu değildir. Bu sistemlerin hepsi araç ve sürücünün ortak çalışması sonucu park işlevini gerçekleştirir.

Akıllı Park Sistemleri Nasıl Çalışır?

Akıllı park sistemleri, temel işlev olarak iki araç arasındaki mesafenizi ya da yanaşılacak nesneye olan yakınlığınızı sensörler yardımı ile ölçerler. Park edilecek nokta bulunduktan sonra ise aracınızı; geriye gidecekse geri vitese almanız, ileriye doğru gidecekse de ileri vitese geçirmeniz gerekiyor. Aracın direksiyon hareketleri araç tarafından otomatik olarak gerçekleşirken gaz ve frenleme hareketleri de yine sürücü tarafından yapılır. Sistem sesli komutlarla ve araç içinde ki ekran sayesinde sürücüyü gaz ve fren yapma konusunda yönlendirme işlemi de görüyor. Size sadece takip etmek ve konforun adını çıkarmak kalıyor.

Akılı Park Sisteminin Faydaları

Sürücünün park yapacağı yere olan mesafesini ölçerek sığıp sığmayacağını hesaplar ve sürücüyü bu kaygıdan kurtarır.

Park için uğraşılırken kaybedilecek zaman azalır. Dikkatsizlik sonucu oluşabilecek sürtme ve çarpmalara bağlı olarak muhtemel kaza riskini en aza indirir. Özellikle tecrübeli bir sürücü değilseniz park için harcayacak zaman azalacağından yakıt tasarrufu da sağlar.
Otomobil Kullanırken Yakıt Tasarrufu İçin Yapılması Gerekenler
5 Maddede Araba Yolculuklarında Başınıza Gelebilecek Aksilikler
Otomobil Kullanırken Yakıt Tasarrufu İçin Yapılması Gerekenler
5 Maddede Araba Yolculuklarında Başınıza Gelebilecek Aksilikler