4 Günlük Kamp Gezisine Hazır Mısınız?
27/08/2018, 11:56
4 Günlük Kamp Gezisine Hazır Mısınız?

9 günlük bayram tatilinden yeni çıkmışken, yeni bir tatil ile karşı karşıyayız. Öncelikle 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutlarız. Bu yıl 30 Ağustos Perşembe gününe denk geliyor. Bu da Cuma günü izin alabilecek durumda olan kişiler için önemli bir avantaj sağlıyor. Yani Perşembe gününden tatile çıkarak Cuma ile birleştirebilirseniz, Cumartesi ve Pazar günü ile birlikte 4 günlük bir tatil yapma şansı yakalayabilirsiniz.

Özellikle büyükşehirlerde yaşayan kişiler için tatillerin önemi çok büyük. Karşılarına çıkan her tatil fırsatını değerlendirerek şehirden uzaklaşmakta ve güzel bir tatilin tadını çıkarmak için kendilerini denize, ormana bırakmaktalar. Bu hafta 30 Ağustos’un tatil olmasıyla birlikte Cuma gününü de tatile bağlayabilecek kişiler 4 günlük bir izin şansı yakalayabilirler. Peki araba sahipleri veya araba kiralama yapabilecek kişiler arabalı kamplı geziye nereye gidebilirler?

İşte İstanbul’a Yakın Arabalı Kamp Gezisine Gidilebilecek Yerler

Aşağıdaki listemizde yer alan yerler İstanbul’a yakın olmakla birlikte, şehir dışındaki alanları da kapsamaktadır.

İğneada Longoz Ormanlarında Kamp - Kırklareli


İstanbul’a yaklaşık 3 saatlik bir mesafede yer alan İğneada, Longoz Ormanları ile ünlü. Bölgeye araba ile girebiliyorsunuz elbette. Ayrıca kamp işletmeleri bakımından da zengin bir alan. Dilerseniz işletmeye girmeden de kamp yapabilirsiniz. Elbette işletme dışında, ormanın içerisinde bir kamp yapacaksanız mutlaka kontrollü olarak ateş yakacağınız alanı güvenlik çemberine almalısınız. Bölgede çok sayıda gezebileceğiniz alanlar var.
  • İğneada Plajı
  • Dupnisa Mağarası
  • Manyetik Yol (Arabanın çalışmadan yokuş yukarı tırmanıyor. Çok ilginç.)
  • Sarpdere
  • Mert Gölü
  • Hamam Gölü
  • Aypoloz Gölü
Harita

Mavi Yeşil Yol - Yalova


Yalova sınırları içerisinde yer alan Mavi Yeşil Yol, bir proje yolu. Yetkililer tarafından belirli rotaların birleştirilmesi ile macera severlerin hizmetine sunulmuş bir yol olmasına rağmen elbette yeterli değil. Ancak birkaç günlük kısa süreli gezilerinizde kesinlikle tercih etmelisiniz. Çünkü birçok yeri görme şansınız var. Bu sayede doğal güzellikler ile karşılaşabilir ve şehrin stresinden uzaklaşabilirsiniz. Yol hakkında daha önemli bilgilere kaynak kısmından ulaşabilirsiniz.

Harita

Kömür Limanı - Gelibolu - Çanakkale


Diğer önerilerimize nazaran biraz daha uzak olsa da Kömür Limanı, her gezginin mutlaka görmesi gereken bir yer. İstanbul’a yaklaşık 4 - 5 saatlik bir mesafede bulunan bu yer doğa ile denizin birleştiği bir alan. Arkanızda ormanlık bir alan yer alırken arada bir plaj ve önünüzde de hiçbir yerde göremeyeceğiniz masmavi bir deniz bulunuyor. Üstelik dalış yapmayı biliyorsanız veya nefesinizi bir süre tutabiliyorsanız da suyun altında muhteşem bir popülasyon bulunuyor. Harita

Silivri


Silivri bölgesinde kamp yapabileceğiniz birden fazla yer bulunuyor. Bazı yerlerde işletme varken, bazı yerlerde bulunmuyor. Ancak İstanbul’a yaklaşık bir saatlik bir mesafede olması çok büyük avantaj. Bölgede yer alan Küçük Sinekli Gölü kenarında çadır kurabileceğiniz yerler de bulunmaktadır. Diğer taraftan farklı lokasyonlarda çeşitli işletmelerde bulunmaktadır. Şunu da eklememiz gerekiyor ki İstanbul’a yakın olması nedeniyle özellikle hafta sonları kalabalık bir yer olabilir. Bunu da dikkate almanız iyi olacaktır. Harita

Saros Körfezi - Çanakkale (Edirne)


Ülkemizin en güzel yerlerinden biri olan Saros Körfezi, doğa açısından da oldukça özel bir yer. Deniz de daha önce hiç görmediğiniz özellikler ile karşılaşabilirsiniz. Ayrıca dünyada kendi kendini temizleyebilen 5 denizden biri burası. Bundaki en önemli neden denizde daha önce görmediğiniz veya başka yerde göremeyeceğiniz hareketler olması. Sıklıkla girdapla karşılaşabilirsiniz mesela. Saros Körfezi, birçok sahili barındırdığı gibi birçok yerleşim yerine de sahip durumda. Bölgede kamp alanları bulunduğu gibi yine kamp için uygun yerlerde de kamp yapabilirsiniz. Bölgeye İstanbul’dan 3 - 4 saatlik bir sürede ulaşabilirsiniz.

Harita

Kaynaklar

*Yalova Mavi Yeşil Yol: https://yoldanciktim.com/yalova-orhangazi-mavi-yesil-yol/ 

*Kömür Limanı: https://gezimanya.com/GeziNotlari/saros-korfezi-komur-limani/ 

Yeni blog yazılarımızdan, Rentiva.com avantaj ve fırsatlarından haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

https://www.facebook.com/rentivacom/

https://www.instagram.com/rentivacom

2019 Yılında Çıkması Beklenen 10 Araba
Araç Kiralama Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?
2019 Yılında Çıkması Beklenen 10 Araba
Araç Kiralama Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?