30 Ağustos’ta İstanbul’da Gezilecek Yerler
28/08/2019, 11:44
30 Ağustos’ta İstanbul’da Gezilecek Yerler

Rentiva olarak öncelikle 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutlarız. 30 Ağustos 1922 tarihinde kazanılan Büyük Taarruz Zaferi’nin 97. yıl dönümü bu yıl yine büyük bir coşkuyla kutlanmaya devam edecek. Bu güzide günde, Rentiva olarak sizlere Atatürk’ün sıklıkla ziyaret ettiği, bulunmaktan memnun olduğu bazı yerleri listelemeye karar verdik. Elbette sınırımız İstanbul içi olacak.

Atatürk için, İstanbul her zaman çok farklı bir yerde olmuş ve tarih boyunca onlarca uygarlığa ev sahipliği yapmış bu şehre atfettiği önemi sıklıkla dile getirmiştir. İşte bu nedenle, Rentiva olarak 30 Ağustos tatilinde Atatürk’ün İstanbul’da en çok sevdiği yerleri ve Atatürk’le ilgili müze ve diğer yerleri sizin için listeledik. Keyifli tatiller…Dolmabahçe Sarayı


Ömrünü cephelerde, savaş meydanlarında geçiren Atatürk, ömrünün son günlerini de Dolmabahçe Sarayı'nda geçirmiştir. Bunun dışında Atatürk, Nutuk’u yazabilmek için 3 ay boyunca Dolmabahçe Sarayı’na kapanmıştır. Bu nedenle hem o günleri hissetmek hem tarihi dokuyu yaşayabilmek için 30 Ağustos tarihinde Dolmabahçe Sarayı’nı gezmek bu önemli mimari eseri ve tarihi anıları da sizin için özel hale getirecektir.

Harita

 Atatürk Müzesi (Osep Kasapyan’ın Evi)


Atatürk, İstanbul’a geldiğinde henüz 18 yaşındaydı ve tek başınaydı. Bu süreçte Harbiye’de kalıyordu. Sonrasında tek başına kalabileceği bir ev arayışına girdi. Şişli’de, bugünkü adıyla Halaskargazi’de üç katlı bir ev kiraladı. Evin sahibi de Osep Kasapyan’dı. Balkan Savaşları’nın ortaya çıkmasıyla annesi ve kız kardeşini de yanına alarak en üst katı onlara ayırdı. Orta katta kendisi kalmaya başladı ve en alt katı da yaverine tahsis etti. İstanbul’un işgal altında olduğu dönemlerde bu ev oldukça hareketli günler yaşadı ve tarihe tanıklık etti. Milli mücadelenin başlarında bu evde Atatürk ve arkadaşları sık sık toplantılar gerçekleştirerek, çözüm önerileri üzerinde tartıştı.

Atatürk’ün İstanbul’da yaşadığı bu özel evi 30 Ağustos’ta ziyaret ederek tarihi yakından hissedebilirsiniz. Bu ev aynı zamanda Atatürk Müzesi olarak da biliniyor.

Harita

 Florya Atatürk Deniz Köşkü


Deniz tutkusu ön planda olan Atatürk, yaz aylarında çalışmadığı dönemlerde Florya Deniz Köşkü’nde vakit geçirmeyi çok seviyordu. Burası onun için adeta bir inziva noktasıydı. 

Atatürk öldükten sonra burası bir müze, sergi haline getirilerek ona ait eşyalar sergilenmeye başladı. Hatta severek kullandığı sandalı da burada yer alıyor.

Harita

 Polonezköy


Son yıllarda İstanbul’un yoğunluğundan sıkılan insanların kaçamak noktalarından biri haline gelen Polonezköy, Atatürk’ün yaşadığı dönem boyunca en sevdiği dinlenme alanlarından biri olmuştur. Eğer İstanbul’un yoğunluğundan sıkıldıysanız ve Ata’nın sık sık zaman geçirdiği bu tarihi yeri ziyaret etmek istiyorsanız 30 Ağustos tatili bunun için en uygun zaman.

Harita

 Pera Palas Hotel


Atatürk’ün görüşmeler ve misafir ağırlama gibi durumlarda sıklıkla bulunduğu bir diğer mekan ise Pera Palas Hotel’in 101 numaralı odasıdır. Beyoğlu’nda yer alan bu otel, birçok kez Ata’ya ev sahipliği yapmıştır. Otelin 101 numaralı odası, Atatürk’ün doğumunun 100. yılında eşyalarının sergilendiği küçük bir müze haline getirilerek ziyarete açılmıştır.

Harita

 Zübeyde Hanım’ın Evi (Akaretler Mustafa Kemal Müzesi)


Zübeyde Hanım'ın Akaretler'de bulunan evi Atatürk'ün 1912-1919 yılları arasında sıklıkla ziyaret ettiği 3 katlı olan ve günümüzde müze haline getirilen bir yerdir. Dönemin tarihini fazlasıyla yansıtan bu yer, Ata'nın şahsi eşyaları ile birlikte dönemin tarihi eserlerini de barındırıyor.

Harita

Rentiva ile Daha Fazla Kiralama Talebi Alabilmek İçin 8 İpucu
Rentiva ile Daha Fazla Kiralama Talebi Alabilmek İçin İpuçları
Rentiva ile Daha Fazla Kiralama Talebi Alabilmek İçin 8 İpucu
Rentiva ile Daha Fazla Kiralama Talebi Alabilmek İçin İpuçları