2019 Toyota Corolla Hybrid Özellikleri
02/07/2018, 11:18
2019 Toyota Corolla Hybrid Özellikleri

2018 yılı ikinci yarısına geçilmiş sadece teknoloji dünyası değil otomobil dünyası da yeni ürünlerini tanıtmak için lansman tarihlerini açıklama başladı. Bu bağlamda Ağustos ayında lansmanını gerçekleştirecek olan Toyota, yeni aracı 2019 Toyota Corolla Hybrid hatcback modeli için yeni özelliklerini açıkladı.

Yeni Toyota Corolla Hatchback’in tüm versiyonları, önümüzdeki ay yapılacak olan lansmanda sunulacak. Corolla Hatchback Hybrid versiyonu Toyota Camry satışlarının yaklaşık olarak yüzde 40’lık bir kısmını oluşturuyor. Bu nedenle özelliklerin erkende sızdırılması da normal karşılanan bir durum.

2019 Toyota Corolla Hybrid Hangi Özelliklerde Piyasaya Sunulacak?


Merakla beklenen Corolla’da, Hybrid Synergy Drive sistemi ile birlikte de yeni ve güçlü bir şanzıman ile ön tekerleklere gönderilen çift motor jeneratörü ile farklı bir boyuta ulaşan 1.8 litrelik dört silindirli benzinli bir motor içerecek. Yükseltilmiş ve yeni nesil motoru aynı zamanda yeni bir güç kontrol üniteli bataryaya sahip.

Benzinli motor seçenekler 72kW (5200 dev / dak) ve 142Nm (3600 dev / dak) olarak karşımıza çıkarken aynı zamanda elektrik motoru 53kW ve 163Nm'ye şeklinde şekillendi. Sistem güç çıkışı, bir önceki Corolla Hybrid'den 90kW - 10kW daha düşük bir değere sahip olsa da, yakıt kullanımı bir önceki modelde 5.1L / 100km kadar iken yeni modelde yakıt tüketiminin 4.2L / 100km olduğu söyleniyor.

Rentiva.com Yorumu

Bir önceki model ile 2019 model aracı karşılaştırdığımızda çok büyük farklılıklar göremesek de yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda en büyük farkın “Önemli ölçüde geliştirilmiş bir sürücü deneyimi” olduğunu söylüyorlar. Bunun yanında da benzinli motorun çok büyük değişimler ile iyileştirildiği gelen bilgiler arasında.


Rentiva.com olarak bu yeni araca yorumumuz şu şekilde; “Japon teknolojisi elbette ki bilinen bir gerçek. Dünyanın en çok satan otomobil markaları arasında yerini alan Toyota, bu yeni modeli ile birçok kesimi etkileyebilir. Ancak özellikle sürüş deneyimi konusunda yaşanan gelişmeler aracın en önemli tercih etkeni olması muhtemel. Fakat bir önceki model ile arasında çok fazla farklılık olmaması da kafaları karıştıran bir etken. Bu noktada Toyota yetkililerinin lansmanda önemli bilgiler açıklaması ve farklılıkları ortaya koyarak şüpheleri yok etmesi gerekmekte.”


Yeni blog yazılarımızdan, Rentiva.com avantaj ve fırsatlarından haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

https://www.facebook.com/rentivacom/

https://www.instagram.com/rentivacom

En İyi Elektrikli Otomobiller
Arabada Dinlenebilecek 2018 Yol Şarkıları Listesi
En İyi Elektrikli Otomobiller
Arabada Dinlenebilecek 2018 Yol Şarkıları Listesi