2017 Yılında En Çok Kiralanan Araç Markaları ve Diğer Özellikleri
20/03/2018, 06:53
2017 Yılında En Çok Kiralanan Araç Markaları ve Diğer Özellikleri

Araba kiralarken hangi markalara yönleniyorsunuz? Eminiz ki herkesin araba kiralama yaparken dikkat ettiği iki husus var. Bunlardan birincisi aracın kira fiyatı, ikincisi ise aracın markası. Her ikisi de kişilerin araç kiralama yönelimini belirliyor.

Kiralık araç sektöründe kişilerin tercihlerini yönlendiren birçok unsur bulunmaktadır. Bu unsurlar tüketicilerin tercihlerini belirlemekle birlikte dolaylı olarak firmaların tercihlerini de etkilemektedir. Nitekim tercihler arasında en çok ortak nokta araç markasında yaşanıyor. Özellikle ekonomi sınıfından dizel araçlara yönlenen kiracılar için bir diğer unsur da aracın markası oluyor. Popüler firmalardan yapılan kiralamalarda kişiler hem modelli araçlara yönleniyor hem de sportif olmasına özen gösteriyor. İşte bu noktada sizler için en çok kiralanan araç markaları derledik.

Sektörün Durumu

Öncelikle sizlere ilginç bir istatistik vermek istiyoruz. 2017 yılında araba satın alma işlemleri 2016 yılına göre tam yüzde 4,5 oranında bir düşüş yaşamış ve araç kiralama sektöründe filolarda araç sayısı yüzde 10,6 oranında artış göstermiş. Yani 2016 yılında 100 kişi araç alıyorken bu rakam 2017 yılında 95.5’e düşmüş. Rakam her ne kadar küçük gibi görünse de sektörel büyüklüğü göz önüne alınca rakamlar oldukça ilgi çekici durumda.

2017 yılında araba kiralama sektörünün büyüklüğü 29 milyar TL’yi aşmış durumda. Bununla birlikte kişilerin tercihleri de belirli araçlar üzerine yönelmiş ve o araçların kiralama rakamları oldukça ön plana çıkmış.

Yakıt Durumuna Göre Araç Kiralama

Araç markalarına geçmeden önce birkaç istatistiki bilgi vermek istiyorum.

Yakıta göre araç kiralama;

  • Dizel: %94.5
  • Benzin: %5.4
  • Diğer: %0.1

Segmente Göre Araç Kiralama

2017 yılında sürücülerin en çok tercih ettiği araç segmenti C sınıfı araçlar olmuş.

Segmente göre araç kiralama;

  • C: %51.4
  • B: %27
  • D: %13.4
  • E – F (SUV): %5.1
  • LCV: %3.1

Vites Tipine Göre Araç Kiralama

2017 yılında en çok Manuel vitesli araçlar kiralanmış.

Vites tipine göre araç kiralama;

  • Manuel: %51.9
  • Otomatik: %48.1

En Çok Kiralanan Araç Markaları

Araç kiralama sektöründe en çok kiralanan araç markaları arasında liderliği Renault eline almış durumda. Renault’un en çok kiralanan modelleri Fluence ve Symbol oldu.

Renault’u araç kiralama da takip eden araçlar ise Volkswagen, Ford, Fiat. Özellikle Volkswagen, Polo ve Golf modeli araçlarıyla gençler tarafından en çok tercih edilen araçlar arasında yerini almış durumda. Bunun yanı sıra da Jetta ve Passat gibi modelleri de kiralanan bir marka.

Fiat, Linea, Egea ve Albea modelleriyle araç satışlarında olduğu kadar araç kiralamalarında da sektörde önemli bir yer edinmeyi başarmış durumda.

Sektörde en az kiralanan araçlar ise Audi, Mercedes, BMW gibi araçlar olmasının yanı sıra da Opel’de en az kiralanan araçlardan biri oldu. Diğer taraftan da 2015 yılından itibaren Citroen özellikle C-Elysee modeli aracı ile sektörde önemli bir yere gelmeyi başarsa da tek modeli ile en az kiralanan araçlardan biri konumunda.

Nissan, Micra ve Qashqai modelleri ile sıçrama yapmaya çalışsa da beklenen ivmeyi yakalayabilmiş değil.

Hyundai ise birden fazla araç ile listeye girse de Renault ve Fiat ile yarışacak düzeyde değil. Hyundai i20, i30, Accent gibi modelleri kiralanıyor.

Sizler de Rentiva ile dilediğiniz aracı kiralayabilir ve yola çıkabilirsiniz.

Yeni blog yazılarımızdan, Rentiva.com avantaj ve fırsatlarından haberdar olmak için bizi takip etmeyi unutmayın.

https://www.facebook.com/rentivacom/

https://www.instagram.com/rentivacom

En Çok Karşılaşılan 5 Araba Arızası ve Maliyeti
10 Adımda Yakıt Tasarrufu Nasıl Sağlanır?
En Çok Karşılaşılan 5 Araba Arızası ve Maliyeti
10 Adımda Yakıt Tasarrufu Nasıl Sağlanır?